Film

Claus Drexel, regizorul care a stat un an împreună cu oamenii străzii din Paris, vine la Pelicam

drexel-pelicam

Filmul Au Bord du Monde va fi proiectat la Tulcea, în prezența regizorului Claus Drexel, care a petrecut un an cu persoanele fără adăpost din Paris, încercând să le dea o voce și să afle ce părere au ei despre lume și viață.

Rezultatul este o poveste impresionantă despre aceste “fantome” omniprezente, dar invizibile. Filmul a avut premiera în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, în 2013.
Claus Drexel este bavarez, dar și-a petrecut cea mai mare parte din viață în Franța. Are studii de film și a debutat ca regizor în 1996 cu trei scurtmetraje – C4 (1996), The Operating Theatre / Max au Bloc (1998) și The Divine Inspiration, filme care au fost proiectate la peste 100 de festivaluri din toată lumea și au fost premiate. Primul lungmetraj l-a realizat în 2008 – Family Values / Affaires de Famille. În 2013 a realizat Au Bord du Monde, iar, în prezent, lucrează la al treilea lungmetraj.
Cât despre Au Bord du Monde, regizorul spune că cel mai greu nu a fost să petreacă noaptea în frig, în stradă. “Ce era de nesuportat era ca, în zori, să ne întoarcem la casele noastre călduțe și să îi lăsăm pe prietenii noștri în stradă. Asta îmi amintește de un moment din film, când o întreb pe Christine dacă îi e frig și ea ea răspunde: voiam să te întreb același lucru”, spune regizorul.
Claus Drexel va răspunde întrebărilor spectatorilor Pelicam duminică, 15 iunie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top