Film

ClujShorts International Film Festival a ales filmele pentru ediţia din martie 2015

Selecţia oficială pentru ClujShorts 2015 s-a încheiat după peste 400 de ore de vizionări şi dezbateri.

clujshorts-2015-ifestival

Au fost selectate 159 filme dintre cele 643 înscrise de pe întregul mapamondul. La cea de-a treia ediţie ClujShorts (23-29 martie 2015), vor rula la Cinema Victoria filme de scurtmetraj din Argentina, Armenia, Australia, Austria, Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Cuba, Cipru, Danemarca, Elvetia, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, India, Iran, Iraq, Irlanda, Italia, Malaesia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina. Întreaga listă cu filme selectate e pe site-ul festivalului.
Calitatea deosebită a filmelor înscrise a făcut dificilă decizia finală”, au transmis organizatorii de la Asociaţia Persona, care au adăugat că le-a fost stârnit sentimentul de mândrie naţională de „o creştere a numărului de filme de scurtmetraj româneşti selectate: 12 din cele 27 înscrise”.
Pentru a sărbători faptul că în 2015 Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului, a fost creată o secţiune specială – Young Europe. Tinerii cineaşti vor fi promovaţi cu ajutorul secţiunii de film studenţesc şi prin proiecţii speciale, cum este cea a studenţilor uneia dintre cele mai mari şcoli de film din România, UNATC.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top