Muzica

Concha Buika in deschiderea Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa!”

Concha_Buika_viata_e_frumoasaA VI-a ediţie a Festivalului „Viaţa e frumoasă!” include în secţiunea de Concerte una dintre cele mai cunoscute interprete de flamenco la nivel internaţional – Concha Buika – prezentă, în acest context, pentru prima dată în România.
Cunoscută pentru timbrul său vocal unic, Buika depăşeşte interpretarea clasică a flamenco-ului, combinând în mod cu totul aparte ritmurile tradiționale spaniole cu jazz, blues sau soul, într-un melanj plin de culoare. Este comparată cu Nina Simone, Chavela Vargas sau Cesaria Evora, dar ceea ce o face unică este modul în care reuşeşte să combine toate aceste influențe, preluând şi prelucrând într-o interpretare inconfundabilă elementele lor specifice. Vocea sa timbrată şi gravă nu seamănă cu nicio altă voce de referință a flamenco-ului. Tocmai această particularitate, însă, dă forța interpretării sale, o forță aproape „animalică”, aşa cum o denumeşte chiar ea.
Și-a început cariera în Las Vegas, imitând-o pe Tina Turner şi a ajuns, în ciuda tuturor prejudecăților pe care a fost nevoită să le înfrunte, să cânte alături de nume de top din domeniul muzical, ca Seal, Anoushka, Ravi Shankar sau Nelly Furtado, să câştige două Premii Latin Grammy, două Discuri de Aur şi să fie inclusă pe coloana sonoră şi chiar în filmele celui mai celebru regizor spaniol contemporan, Pedro Almodovar.
Spectacolul se va desfăşura în cadrul celei de-a şasea ediții a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” organizat de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” în perioada 7-17 noiembrie 2013, care continuă tradiţia (iniţiată în noiembrie 2008, o dată cu lansarea conceptului şi organizarea primei ediţii) de a reuni o serie de spectacole, concerte, gale şi activităţi conexe.
Pret/ bilet:
Categ 1: 107 ron
Categ 2: 85,60 ron
Categ 3: 64,20 ron
Categ 4: 42,80 ron
Bilete furnizate de EVENTIM, in parteneriat cu VREAUBILET.ro. Bilete disponibile la casa de bilete VREAUBILET.ro din Unirea Shopping Center, et.2, corp central, in fata intrarii in aripa Calarasi.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top