Special

Concursul „George Enescu” 2013, decalat cu un an

Concursul-George-Enescu

Potrivit unei decizii a Guvernului, Concursul „George Enescu”, eveniment care avea loc până acum în fiecare an, în cadrul Festivalului „George Enescu”, se va desfăşura, începând de acum, doar o dată la doi ani. Astfel, următoarea ediţie a concursului va avea loc în 2014.
Guvernul îşi justifică decizia într-un comunicat de presă emis azi: „În urma unei analize efectuate de Ministerul Culturii şi Comitetul de Organizare a Festivalului şi Concursului Internaţional «George Enescu», s-a decis regândirea structurii şi a modului de organizare a Concursului Internaţional «George Enescu». În acest sens, s-a hotărât decalarea ediţiei din acest an a concursului pentru aceeaşi perioadă a anului viitor – 2014 -, astfel încât să se desfăşoare o dată la doi ani, alternând cu ediţiile Festivalului «George Enescu». Această modificare de calendar nu va afecta standardele concursului, ci este menită să permită o îmbunătăţire a acestora, în condiţiile efortului logistic şi financiar pe care un astfel de demers îl presupune”.
Bugetul total al ediţiei din acest an a Festivalului – care se va desfăşura în perioada 1-28 septembrie – va fi de aproximativ 35 de milioane de lei, bani proveniţi din surse publice şi private.
Festivalul Internaţional „George Enescu” rămâne în atenţia Guvernului şi Ministerului Culturii ca prioritate a politicii culturale şi de susţinere a brandului cultural de ţară.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top