Special

Continua inscrierile pentru atelierul de scenaristica First Draft si cursul de regie de film Director’s Cut

Directors-Cut_martie-aprilie-2013Două dintre cele mai cunoscute cursuri organizate de Asociaţia Culturală Control N urmează să se desfăşoare în perioada martie – aprilie 2013. Înscrierile pentru First Draft şi Director’s Cut continuă în urmatoarele două săptămâni.
A opta sesiune a atelierului de scenaristică First Draft se va desfăşura în perioada 6 martie – 24 aprilie. Adresat tuturor celor pasionaţi de scenaristică, începători, cursul este structurat în opt şedinţe la finalul cărora participanţii vor avea în portofoliu un prim scenariu de scurt metraj. Atelierul este susţinut de scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu.
De-a lungul celor 4 ani de existenţă, cursul a strâns un număr de 150 de participanţi, de vârste şi profesii diferite, al căror numitor comun a fost pasiunea de a scrie. Astfel, în 2012, Control N şi LiterNet – unul dintre partenerii de tradiţie ai asociaţiei, au publicat volumul electronic First Draft, care cuprinde 6 dintre scenariile dezvoltate în cadrul cursului. Volumul poate fi lecturat pe LiterNet.ro, la linkul de mai jos:http://editura.liternet.ro/carte/292/Adrian-Munteanu-Florin-Ionescu-Irina-Dobrita-Ava-V-Mina-Sava-Ruxandra-Grecu/First-Draft-Gri-inchis-Miracol-ADHD-Da-ma-sunt-un-bou-O-zi-buna-Caietul-de-limba-romana.html
Foşti participanţi la First Draft au dorit să împărtăşească gândurile şi părerile avute despre curs cu toţi cei care se întreabă ce aduce acest atelier, ce îşi propune, care este finalizarea concretă a celor 8 şedinţe şi întâlniri. A rezultat un film care oferă răspunsurile necesare din perspectiva celor care au experimentat First Draft. Filmul se poate viziona mai jos:

First Draft – Curs de Scenaristica pentru Incepatori from Control N on Vimeo.

First Draft se adresează amatorilor și începătorilor în domeniul scenaristicii de film și prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurt metraj – premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum și elemente de formatare și limbaj specific scenaristicii de film. Fiecare şedinţă de curs durează două ore și este compusă din discuții aplicate și vizionări de filme. Workshop-ul înseamnă mai mult decât cele două ore de curs, petrecute alături de traineri în fiecare săptămână. Participanții primesc teme specifice după fiecare curs și, până la viitoarea întâlnire, ei sunt indrumați on-line în vederea perfecționării tehnicilor de viitori scenariști.
Cursul de regie de film pentru amatori Director’s Cut se va desfăşura în perioada 11 martie – 4 aprilie 2013. Cursul este alcătuit din 8 ședințe interactive, cu discuții, teme pentru acasă și experimente de percepție. Susținut de regizoarea Iulia Rugină, Director’s Cut se adresează tuturor celor pasionați de film, fără o pregătire prealabilă în domeniu, care vor să înțeleagă cum se vede un film și din cealaltă parte a camerei de filmare.
Director’s Cut îşi propune să analizeze teoretic toți pașii urmăriți de obicei de un regizor în spunerea unei povești în imagini. În cadrul cursului se vor pune bazele înțelegerii unui film din punctul de vedere al regizorului. Se va trece succint prin istoria filmului, se vor discuta și analiza secvențe din filme de lung metraj, vor fi prezentate noțiuni ce țin de scenariu, concepția regizorală, decupajul regizoral, lucrul cu actorii și implicarea regizorului în toate etapele realizării unui film, fie el de scurt sau de lung metraj.
Director’s Cut propune un nivel ridicat de interactivitate între participanți și trainer, specific lucrului în echipă. Se va pune accentul pe auto-cunoaștere și se va analiza pas cu pas “mecanismul” generării emoției creative a participanților. Înscrierile pentru First Draft continuă până în data de 4 martie 2013, iar cele pentru Director’s Cut până în data de 10 martie 2013. Doritorii se pot înscrie la adresa de e-mail info@controln.ro. Mai multe detalii despre cursuri se pot afla de pe site-ul asociaţiei – www.controln.ro sau la numerele de telefon 0721 969 639 şi 0722 678 496.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top