Teatru

Culorile unui festival: FITS 2013

TVR 2 reflecta magia celei de-a XX-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu printr-un documentar special ce va avea premiera joi, 6 februarie, ora 21:00.

firebirds-titanick-foto-sebastian-marcoviciDocumentarul realizat de Sînziana Miloșoiu arată culisele celui mai important festival de artele spectacolului din România și oferă o perspectivă provocatoare asupra lumii din jurul nostru printr-o suită de dialoguri cu invitaţii celei de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Construit ca o călătorie –  un dialog în jurul lumii –, documentarul produs de TVR invită telespectatorii să descopere, într-o serie de 10 episoade, spectacolele unora dintre cele mai bine cotate teatre din Europa, Asia și America, mari regizori și artişti excepţionali ale lumii artelor spectacolelor de astăzi.
„Culorile unui festival: FITS 2013” reuşeşte să surprindă diversitatea programului de la Sibiu şi atmosfera energizantă a festivalului printr-o serie de portrete ale unor personalităţi precum Eugenio Barba, George Banu, Constantin Chiriac, Bernard Faivre D’Arcier, Declan Donnellan sau Jean Jacques Lemêtre.
Cele 10 episoade ale documentarului vor fi difuzate după următorul program:

  • joi, 6 februarie, ora 21:00
  • vineri, 7 februarie, ora 12:00
  • sâmbătă, 8 februarie, ora 19:30
  • duminică, 9 februarie, ora 21:20
  • miercuri, 12 februarie, ora 17:00
  • vineri, 14 februarie, ora 13:00
  • sâmbătă, 15 februarie, ora 15:00
  • vineri, 21 februarie, ora 19:30
  • sâmbătă, 22 februarie, ora 18:00
  • duminică, 23 februarie, ora 18:00

Cea de-a XX-a ediţie a festivalului a avut loc anul trecut în perioada 7 – 16 iunie şi a reunit peste 2.500 de artişti şi producători din toate colţurile lumii, ce au prezentat la Sibiu, timp de zece zile, peste 350 de evenimente. Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă probabil cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).
Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2014.

**

CULORILE UNUI FESTIVAL: FITS 2013
producător general: Sînziana Miloşoiu
editor coordonator: Sandrino Gavriloaia
imagine: Vlad Micu, Andrei Coruţ, Remus Tigoianu

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top