Teatru

Debutanţii Ideo Ideis VIII

ideoideis20130Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis a ales cele 9 trupe de tineri liceeni care vor debuta pe scena din Alexandria, la cea de-a VIII-a ediție a festivalului. În plus, începând de anul acesta, Ideo Ideis este o scenă de debut și pentru studenții sau absolvenții facultăților de teatru, care vor juca într-un spațiu nou, din cadrul terasei Conciato din Alexandria.

Comitetul de selecție al Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis a stabilit numele celor nouă trupe finaliste care juca anul acesta pe scena Casei De Cultură din Alexandria :

  • AS, BUCUREȘTI,  “Never let me go”, dramatizare dupa romanul lui Kazuo Ishiguro
  • ATELIERUL DE TEATRU, BOTOȘANI,  “Să nu mă părăsești”, după romanul lui Kazuo Ishiguro
  • BON TON, IAȘI,  „Dresați și oameni?” , adaptare după „Dresoarea de fantome” , de Ion Băieșu
  • BRAINSTORMING, BUCUREȘTI ,  “Cină cu prieteni”, de Donald Marguiles
  • DRAMACLUB, BOTOȘANI,  “La lilieci”, de Marin Sorescu
  • OGLINZI, SINAIA , “Crize”, de Mihai Ignat
  • PROTHA, PANCIU,  „Prințesa și porcarul” , de Dumitru Solomon
  • THEATRON, VULCAN, HUNEDOARA,  „Paparazzi sau cronica unui răsărit de soare avortat”, de Matei Vişniec
  • YORICK, BUCUREȘTI,  “Petrecerea”, de Gabriel Pintilei

“După cum puteți observa, lista celor nouă trupe care vor participa anul acesta la competiția de teatru tânăr din cadrul Ideo Ideis include atât trupe care au mai fost la festivalul nostru, cât și unele pe care le întâlnim pentru prima dată. Ne-am bucurat enorm să vedem că, în orașe mici, precum Panciu sau Vulcan, există liceeni care sunt pasionați de teatru, care aleg să-și petreacă timpul liber construind un spectacol și că mesajul Ideo Ideis a ajuns și la ei. Am lansat Ideo Ideis în urmă cu opt ani pentru că aveam certitudinea că, în România, avem o mulțime de tineri pasionați de artă și pentru că voiam să le dăm șansa să se întâlnească într-un loc al lor. De opt ani, Ideo Ideis este locul lor, iar Alexandria a devenit cel mai bun loc în care pot fi în august.”, a declarat Andreea Borțun, Co-Președinte Ideo Ideis.
Începând de anul acesta, Ideo Ideis este o scenă de debut atât pentru liceenii care participă la competiția de teatru tânăr din cadrul festivalului cât și pentru studenții sau absolvenții facultăților de teatru, care vor juca într-un spațiu nou, din cadrul terasei Conciato din Alexandria.
“Ideo Ideis este un festival creat de copiii noștri. I-am văzut crescând, i-am văzut construind acest proiect de mare amploare, care face cinste orașului nostru, am văzut cum Casa de Cultură a devenit neîncăpătoare în timpul celor 10 zile de festival. M-au molipsit cu entuziasmul lor și am decis să oferim comunității alexăndrene un nou spațiu dedicat teatrului, un spațiu mic, în care vom încerca să aducem constant spectacole de teatru, atât în timpul Festivalului Ideo Ideis, cât și în restul anului.”, a declarat Nela Tabacitu, Manager Conciato.
Programul reprezentațiilor Ideo Ideis la terasa Conciato va fi anunțat la începutul lunii august. Evenimentele sunt deschise atât participanților Ideo Ideis cât și spectatorilor din Alexandria.
Ediția a VIII-a a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis va avea loc în perioadă 8-16 august, la Alexandria. Experiența Ideo Ideis, gândită ca un proces de educație alternativă prin artă, aduce pe langă spectacolele de teatru o serie de ateliere (de actorie, coregrafie, dramaturgie, muzică și ritm, scenografie și educație vizuală), materclass-uri susținute de profesioniști din lumea teatrală, discuții cu oameni din cinema în cadrul Cinematecăi Târzii si seri de mentorship. Toate aceste evenimente sunt deschide publicului larg, iar participarea la ele se face în baza unei înscrieri.  Mai multe detalii despre înscrierea la evenimentele Ideo Ideis VIII puteți găsi pewww.ideoideis.ro
Despre Ideo Ideis
Ideo Ideis este un festival de teatru organizat de Asociaţia Culturală T.E.T.A. și dedicat procesului de educație alternativă pentru liceenii din România. Evenimentul include șapte secţiuni: atelierele de teatru tânăr, competiţia, atelierele de măiestrie, spectacolele de teatru profesionist, cinemateca târzie, seara povestitorilor, master-clas-urile.
Ideo Ideis a aderat la programul Societal de responsabilizare socială și de mediu a evenimentelor.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.ideoideis.rowww.facebook.com/ideoideis  sau să contactaţi Nicoleta Gavrilă, nicoleta@ideoideis.ro, 0720.05.17.14.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top