Muzica

Deschidera oficiala a Festivalului „Viata e frumoasa!” are loc astazi

Joi, 8 noiembrie 2012, va avea loc deschiderea oficiala a celei de-a cincea editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, programata sa se desfasoare in perioada 8 – 18 noiembrie. Ziua se deschide cu vernisajul expozitiei de litografii „Spectacol in alb si negru” – realizat de ROXandSAN, ora 18.00, in Foaierul Salii Studio. Principalul eveniment al serii este Gala Internationala de Musical si Opereta, ce va avea loc la Teatrul Odeon, la ora 19.00. Seara se va incheia pe frecventa Radio Romania Cultural in intervalul orar 23.00 – 24.00, cu un program de ragtime dedicat trupei Old Fish Jazzband, invitat special al Festivalului.

PROGRAMUL zilei de 8 NOIEMBRIE
14.00 – 16.00 – Atelierul Viata e frumoasa! 
Centrul Scolar nr. 3 pentru copii hipoacuzici
Activitate realizata in parteneriat cu Asociatia Pro Educatie, Cultura si Tehnologie
Coordonator: Adriana Teodorescu

Viata e frumoasa! Avem aceasta certitudine din copilarie, atunci cand trecem foarte usor hotarul imaginar in poveste. Si cum ar putea fi spusa mai frumos o poveste, daca nu cu papusi? In timpul atelierului „Viata e frumoasa!” copiii vor invata sa construiasca papusi simple, bi-ba-bo, stimulandu-le astfel fantezia, creativitatea si capacitatea de stilizare. Din textile, fire, nasturi si alte materiale, participantii la atelier vor intruchipa cele mai cunoscute personaje ale povestilor copilariei. Atelierul va fi finalizat cu o intalnire in cadrul careia obiectele realizate vor fi scoase la licitatie, incasarile urmand sa fie directionate catre Centrul Scolar nr. 3 pentru copii hipoacuzici.
18.00 –  Vernisajul expozitiei de litografii „Spectacol in alb si negru” – ROXandSAN / Foaierul Salii Studio, Teatrul Odeon
Expozitia “Spectacol in Alb si Negru” poate fi inteleasa ca un spatiu atemporal. Scopul acestei expozitii este de a realiza, prin intermediul unei tehnici traditionale ca litografia, o abordare artistica actuala cu privire la arta dramatica. O serie de noua litografii, in alb si negru, lucrarile reprezinta o uniune intre clasic si nou, si au o dubla semnificatie. Pe de o parte, exprima esenta unor momente extrase din spectacole, iar pe de alta, pot fi intelese ca o colectie de imagini de sine statatoare, ce se sustrag trecerii timpului.
Roxana Moraru (9 iulie 1988, Bucuresti, Romania) si Sander van den Haak(14 februarie 1989, Beverwijk, Olanda), sunt doi artisti vizuali ce traiesc si lucrează in Valencia, Spania. Utilizeaza atat procedee artistice traditionale cat si moderne, cum ar fi fotografia, arta grafica si video. In 2011, realizeaza la Bucuresti, in calitate de fotografi pentru Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, o serie de fotografii, ce capteaza detalii ale spectacolelor prezentate in cursul festivalului, dintr-o perspectiva artistica.

19.00 – Deschiderea Festivalului – Gala Internationala de Opereta si Musical / Teatrul Odeon
Regie: Razvan Ioan Dinca
Dirijor: István Silló (Ungaria)
Cu participarea Orchestrei, Corului si a Baletului Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”
Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, Romania
Alexandra Craescu
Georgiana Mototolea
Adina Sima
Florin Budnaru
Catalin Petrescu
Ernest Fazekas
Adrian Nour
Victor Bucur
Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta, Ungaria
Zsuzsi Vágó
Dénes Kocsis

Gala Internationala de Opereta si Musical revine pe scena bucuresteana in aceasta formula, evenimentul fiind comasat in urma unor dificultati financiare care au obligat Teatrul sa anuleze Gala Internationala de Opereta ce urma sa aiba loc in data de 15 noiembrie. Astfel, asemenea editiilor precedente, musicalul si opereta vor imparti scena in cadrul Galei Internationale, invitatii propunand publicului o selectie muzicala din cele mai apreciate operete si musicaluri de origine europeana si americana.
23.00 – 24.00 – Sectiunea ON-AIR / Radio Romania Cultural
Old Fish Jazz & Bix Beiderbecke and the Chicago Cornets – „RETURN TO 100% RAGTIME”
Biletele sunt disponibile online în reteaua www.vandbilete.ro, precum si la adresa Str. Vasile Lascar nr.42-44, etaj 3, ap.7, program de luni pana vineri în intervalul 10:00 – 19:00.
Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758.111.270, e-mail: cristina.nichimis@opereta.ro .

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top