Teatru

Descopera magia spectacolelor de circ la Festivalul International de Teatru de la Sibiu

[slider crop=”yes” slide1=”http://www.ifestival.ro/wp-content/uploads/2013/05/Circa-foto-justin-nicholas.jpg” slide2=”http://www.ifestival.ro/wp-content/uploads/2013/05/le-retour.jpg” slide3=”http://www.ifestival.ro/wp-content/uploads/2013/05/Members-of-Our-Limbs.jpg”][/slider]

Programul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu propune o aventură ce explorează limitele corpului uman într-o serie de reprezentaţii ce îmbină arta circului cu dansul contemporan, muzica, poezia, comedia şi gimnastica.
Cele patru producţii prezentate în secţiunea circ din acest an oferă în premieră naţională la Sibiu şansa de a descoperi un univers magic, al imaginarului, în care mişcarea devine limbajul comun al unui grup numeros de artişti din Australia, Canada, Finlanda, Noua Zeelandă şi Spania.
Prima reprezentaţie de circ din cadrul programului va avea loc sâmbătă, 8 iunie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Apreciată la nivel internaţional ca fiind un model de frumuseţe şi fizicalitate poetică, compania C!RCA promite să aducă publicului de la Sibiu un spectacol rafinat, extrem de sensibil, ce explorează arhitectura corpului uman. Construit ca o reprezentaţie intimă, ce scoate în evidenţă pasiunea şi atracţia umană, spectacolul celor de la C!IRCA a mai fost prezentat în Argentina, Australia, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA, Suedia şi Ungaria.
Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu marchează reîntoarcerea celor de la Les Parfaits Inconnus pe scena din România, după ce au mai susţinut un spectacol, tot la Sibiu, în 2011. Compania canadiană împărtăşeşte vizunea artistică a unor artişti din medii diferite ca muzica rock, acrobaţia şi jongleria. Spectacolul „Le Retour” va avea două reprezentaţii programate de la orele 17:00, respectiv 21:00, duminică, 16 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. „Le Retour” este un spectacol plin de umor, creat pe ritmul festiv al muzicii interpretate live.
Compania Kallo Collective prezintă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 17:00, la Teatrul Gong din Sibiu, un trio clovnesc excentric, ce dă viaţă unui Frankestein – clovn, adus pe masa de operaţie. „Members of Our Limbs” este un spectacol provocator, ce pune accent pe interacţiunea cu publicul şi care aduce aminte de Mr. Bean şi chiar Charlie Chaplin prin abilităţile fizice şi de sincronizare ale artiştilor.
Sâmbătă, 8 iunie, şi duminică, 9 iunie, publicul de toate vârstele se va bucura de două reprezentaţii de circ în aer liber. Ambele spectacole oferite de Compania Fadunito vor avea loc de la orele 14:00, pe pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu, iar accesul publicului se face gratuit. Compania Fadunito a fost creată în 2003 şi este deţinătoarea unui trofeu ARC, oferit de Asociaţia Distribuitorilor de Teatru din Catalonia, pentru cel mai bun spectacol de teatru de stradă („The Great Family” – 2006).
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România şi al treilea din Europa ca amploare şi dimensiune. Timp de zece zile peste 2500 de artişti şi producători din toate colţurile lumii prezintă peste 350 de evenimente ce au loc în 60 de spaţii de joc din Sibiu.

***

C!RCA (Circa/ Australia)
Regia: Yaron Lifschitz
Coregrafia: Yaron Lifschitz şi the Circa Ensemble
Costume: Libby McDonnell
Lumini: Jason Organ
Agent internaţional: Paul Tanguay
Distribuţia: Jarred Dewey, Freyja Edney, Scott Grove, Todd Kilby, Alice Muntz, Lewis West
LITTLE CIRCUS (Fadunito/ Spania)
Regizor: Ferran Orobitg
Decoruri: Xevi Planes şi Xavi Badia
Distribuţia: Ivan Alcoba, Ferran Orobitg, Jordi Pedros
MEMBERS OF OUR LIMBS (Kallo Collective/ Finlanda)
Creat şi jucat de: Jenni Kallo, Sampo Kurppa şi Thom Monckton
Costume: Tauko (Mila Moisio şi Kaisa Rissanen)
Decor: Kallo Collective
Lumini: Alice Leclerc / Elina Nopanen
Sunet: Kallo Collective
LE RETOUR (Les Parfaits Inconnus/ Canada)
Regia: Sylvain Dubois
Costume: Cloé Alain
Decor: Julien St-Pierre
Muzica: Les Parfaits Inconnus
Distribuţia: Sylvain Dubois, Patrick Mainville, Éric Boudreault, Philibert Hébert-Filion, Ariane Cabana, Jonathan Brochu, Simon Nadeau, Gonzalo Coloma

###

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactaţi:
Adrian Tibu | e-mail: adrian.tibu@sibfest.ro | mobil: +4 0731 909 290
facebook.com/FITSibiu

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top