Film

Despre teatru, film documentar si alte provocari la Cinemateca Astra Film

o_futuna_astra_filmA surprinde  actul creaţiei pe camera de filmat este o provocare, mai ales când e vorba de un creator de talie internaţională.
Cinemateca Astra Film prezintă joi, 16 ianuarie 2014, ora 19, documentarul Într-o furtună. Insula. Filmul este încercarea  regizorului Laurenţiu Damian de a-l surprinde pe creatorul de teatru Silviu Purcărete în timpul punerii în scenă a piesei Furtuna de William Shakespeare. Un film despre ce ce întâmplă până la ridicarea cortinei, despre ceea ce spectatorul nu vede. Munca lui Siviu Purcărete cu actorii, indicaţiile regizorale şi determinarea întregii trupe de actori a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova devin, prin acest film, nu numai un document deosebit al istoriei teatrului contemporan, ci şi o dovadă cinematografică a unui mare talent creator şi a unei imaginaţii singulare.
Proiecția are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11.
Biletele se pun în vânzare cu 30 min. înaintea începerii proiecţiei.
Informații la tel. 0751.166.516.
Cinemateca ASTRA FILM a fost iniţiată în 2007. A făcut parte din programul „Sibiu CapitalăCulturală Europeană” cu titlul „365 de ferestre spre lume”, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top