Film

Domnisoara Christina inchide Dracula Film: Horror & Fantasy Festival

domnisoara-christina-dracula-film-festivalDracula Film: Horror & Fantasy Festival va încheia prima ediţie cu un eveniment deosebit: proiecţia premierei româneşti „Domnişoara Christina”, duminică, 3 noiembrie 2013, la Centrul Cultural Reduta, orele 20:00. La eveniment vor fi prezenţi regizorul filmului, Alexandru Maftei, actriţele Anastasia Dumitrescu ( Domnişoara Christina) şi Ioana Sandu (Simina).
Ecranizare a binecunoscutei nuvele “Domnişoara Christina” de Mircea Eliade, filmul surprinde povestea unui tânăr Egor, prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei Christina şi cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, acesta luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate. Dar cum defuncta domnișoară a găsit un drum înapoi către existență toți oaspeții de la conac sunt în pericol.
„Domnişoara Christina” are o distribuţie de excepţie şi beneficiază din plin de efecte speciale, s-a filmat timp de 31 de zile, cu un buget de 1.200.000 de euro. „Prezent in cinematografele din ţară din 1 noiembrie, este considerat a fi unul dintre cele mai bune filme ale anului, din cinematografia românească; este un horror care trebuie văzut,” a spus Cristian Mărculescu, selecţioner festival.
În festival sunt prezentate şi trei premiere exclusive: THE HUMAN RACE/ CURSA (2013), TULPA (2012) şi ŢEPES/ THE IMPALER (2013). „Cinefilii sunt răsfăţaţi cu trei din cele mai apreciate producţii de gen şi îţi vor lua din plin porţia de adrenalină proaspătă, care ne dorim să deschidă natural dialogul”, a spus Cristian Mărculescu, selecţioner festival. „Îi aşteptăm pe toţi, după ce ies de la filme, să ni se alăture la poveşti, în fiecare zi, până duminică, de la ora 17:00, la Clubul Festivalui (Festival ’39), în discuţiile moderate de Alin Ludu Dumbravă ”, a mai adăugat Cristi Mărculescu.
Festivalul se desfăşoară în perioada 30 octombrie-3 noiembrie 2013, la Braşov şi Bran, şi este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management, Cityplex şi Castelul Bran. www.draculafilm.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top