Muzica

Dracula Bass 2012 – Festival de bass si contrabas

După cum declară chiar organizatorii, „Festivalul Dracula Bass este primul eveniment din lume dedicat exclusiv chitării bass electrice și contrabassului. Am plecat de la premisa că în peste 60 de ani de istorie a rock-ului vedetele au fost întotdeauna chitariștii, așa că am decis să le acordăm mai mult spațiu celor care, alături de baterie, duc greul secției ritmice. De ce să nu poată, de exemplu și un bassist să se rupă în figuri și să plece acasă cu gagica cea mai mișto din public?
În afară de acest aspect oarecum trivial, desigur însă că-i prețuim pe toți cei care au dedicat ani grei de studiu acestui instrument și care iubesc muzica de calitate. Acum au un loc unde să intre în competiție cu alți bassiști talentați și, mai ales, să-i asculte pe greii acestui instrument, atât români cât și străini, live! Cât despre cei care se întreabă de ce Dracula, e simplu: mânuit cum trebuie, acest instrument e la fel de răutăcios și de violent ca celebrul conte valah. Iar dacă se lasă noaptea și frecvența lui coboară sub 30 de hertzi, nu numai că o să vă răscolească toți fluturii din stomac; mai mult, o să vă intre în sânge în vecii vecilor. Mwahahahahaha!”
Festivalul–concurs se desfăşoară în perioada 14 -17 septembrie 2012, între orele 12.00 – 18.00, în clubul Green Hours, după cum urmează:
14.09.12 Decebal Badila/Arild Andersen Trio @ Green Hours Jazz Cafe
15.09.12 Pedro Negrescu Trio/Dominique Di Piazza blues & beyond 4et @ Green Hours Jazz Cafe
16.09.12 Dixie Krauser/Mats Eilertsen Sky Dive @ Green Hours Jazz Cafe
17.09.12 Anthony Jackson feat. Yiorgos Fakanas Group/Jack Bruce and His Big Blues Band @ Sala Radio
Biletele sunt disponibile în rețeaua www.bilete.ro și locațiile partenere (oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și casieria Palatului Copiilor)

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top