Film

Dracula Film Festival se deschide cu proiectia capodoperei The Wind

the-wind-dracula-festivalDracula Film: Horror & Fantasy Festival va avea deschiderea oficiala cu proiectia, The Wind / Vantul, acompaniata live de Foley’Ala, eveniment gazduit de Centrul Cultural Reduta, joi, 31 octombrie 2013, de la orele 20:00.
Pentru pregatirea atmosferei, miercuri, 30 octombrie 2013, de la 21:00, sunteti invitati la o noapte intensa si senzatii tari la Reduta: Creepy Animation Night.
Cele mai stranii si mai infricosatoare animatii, insotite de un live-act Environments, vor provoca, amuza si ingrozi spectatorii in noaptea zilei de miercuri. „Wild Bichons al lui Stefan Nadelman, premiat in 2011 cu trofeul Sectiunii Cel mai bun videoclip pentru Ramona Fall – I Say Fever, Abyssus Abyssum Invocat, cel mai recent film al lui Wes Simpkins si cu siguranta unul dintre cele mai inspaimantatoare din selectia festivalului, improvizatia vizuala neobisnuita a lui Donato Sansone, Grotesque Photo Booth, Baby, I Love You, in regia lui Faiyaz Jafri (Hello Bamby), The present, un scurt metraj a carui atmosfera va aminti fanilor de The Isle a lui Kim Ki Duk sau Unicorn Blood (r. Alberto Vazquez), produs de Pedro Rivero, binecunoscutul regizor al filmelor La crisis Carnivora si Bird Boy prezente in festival in 2010, sunt cateva dintre titlurile pe care cei mai curajosi fani ai animatiilor le vor putea savura’’, a declarat Cristi Marculescu, selectioner festival.
Pentru deschiderea oficiala de joi, organizatorii au pregatit o indiscutabila capodopera muta, unul dintre cele mai mari filme facute vreodata: The Wind, din 1928 (r. Victor Sjostrom).
“Filmul, o adaptare a unui roman de Dorothy Scarborough, imbina western-ul cu melodrama si poemul vizual cu fiorii horror. Imaginile sale haituitoare, memorabile, sunt terifiante chiar si pentru audienta de azi prin incredibila lor putere de sugestie”, a adaugat Cristi Marculescu.
Trebuie spus ca in Varstele peliculei, volumul 2, criticul de film Tudor Caranfil ii dedica un intreg capitol, clasandu-l printre cele mai bune 10 pelicule din istoria cinematografului.
Filmul va fi acompaniat de muzica originala live, realizata de Foley’Ala, intr-o maniera diferita fata de alte demersuri similare si cu o formula noua, aflata la prima colaborare de acest gen.
Festivalul se desfasoara in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, la Brasov si Bran, si este organizat de Asociatia Culturala Fanzin, Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov si Centrul Cultural Reduta, in colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management, Cityplex si Castelul Bran. www.draculafilm.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top