Special

East European Comic Con la Romexpo, 18 -20 mai 2018

East European Comic Con este ”the event” în ceea ce privește convențiile de tip speculative fiction din estul Europei, fiind organizat anual în București, România încă din 2013. Acesta aduce laolaltă timp de 3 zile pasionați de comics, animație, seriale, filme, jocuri video, supereroi sau cosplay din toată lumea.

Timp de 72 de ore fantasticul pune stăpânire pe locație și mii de vizitatori vin aici să se simtă bine, să interacționeze cu oameni care au aceleași pasiuni, să participe la evenimentele organizate special pentru ei și să își cunoască actorii, ilustratorii și artiștii preferați din domeniul artei fantasticului.
Totul a început în primăvara anului 2013, când la prima ediție EECC au reușit să participe peste 9,000 de ”geeks” și pasionați de fantastic din toată lumea. Atunci vizitatorii au putut să își cunoască unii dintre ilustratorii preferați, printre care Victor Drujiniu, Remus Brezeau sau Puiu Manu și să participe la consursurile de Cosplay, LOL, quiz-uri pe diferite teme sau chiar ilustrație.
În anul 2014 lucrurile au trecut deja la un alt nivel, EECC fiind vizitat de peste 22,000 de fani. Deliciul ediției a fost făcut de către cel mai important invitat special, actorul Jason Momoa care dă viață personajului Khal Drogo din celebrul serial Game of Thrones. Acesta a făcut furori printre vizitatori, dar mai cu seamă printre participantele de sex feminin care au venit special să îl cunoască și să își facă o fotogafie cu el.
La ediția din 2015 printre invitații speciali s-a numărat chiar VSauce, celebrul Youtuber cu peste 13 milioane de urmăritori, iar la cea din 2016 participanții au avut ocazia să îi cunoască pe Mark Pellegrino, interpretul personajelor Lucifer din Supernatural, Paul Bennett din Dexter și Jacob din Lost și pe Charles Dance, chiar Tywin Lannister din Game of Thrones. Cele două ediții au adus în total în jur de 70,000 de participanți.
În 2017 organizatorii s-au ridicat din nou la nivelul așteptărilor, depășind numărul vizitatorilor din toți anii anteriori și ajungând la 45,000 de pasionați de fantastic ce au trecut pragul evenimentului în cele 3 zile. Acest lucru nu ne miră deoarece printre invitați s-au numărat actorul Craig Parker care a jucat în seriale precum Reign sau Spartacus și în celebra serie de filme Lord of the Rings, dând viață personajului Haldir din filmul The Fellowship of the Ring. Alături de el a fost actorul Thomas Wlaschiha, personajul H’ghar din deja celebra serie Game of Thrones.
Comic Con este un eveniment unde imaginația este liberă să zburde și participanții pot profita de cele 3 zile de distracție pentru a se relaxa alături de alți pasionați de lumea fantastică. Fiind un succes încă de la prima ediție, fiți siguri că evenimentul va fi organizat în fiecare an din ce în ce mai bine, mai spectaculos și cu din ce în ce mai mulți invitați speciali. Ediția din 2018 este așteptată cu mare drag de toți iubitorii Comic Con din România și din lume, organizatorii așteptând un număr mai mare de participanți decât la toate edițiile anterioare.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top