Dans

Eszter Salamon si Christoph Winkler, la eXplore dance festival #8

Cel de-al doilea week-end al eXplore dance festival #8 ii are ca invitati pe artistii internationali Eszter Salamon (HU/DE) si Christoph Winkler (DE), doi performeri ce lucreaza in Berlin.
Sambata, 05.10.2013, de la ora 20:00, la sediul WASP din Strada Ion Minulescu Nr. 67-93 este programat spectacolul lui Eszter Salamon, Melodrama.
Melodrama este un solo documentar in care Eszter Salamon reia interviuri realizate in 2006 ┼či 2012 cu o femeie dintr-un sat din sudul Ungariei si care, intamplator, are acelasi nume┬á cu artista. Rezultatul este o meditatie nu doar asupra posibilitatii de a intra in pielea altcuiva, dar asupra masurii in care sperantele si dorintele depasesc determinarile de clasa, varsta, localizare sau religie.
Duminica, 06.10.2013, ora 11.00, Eszter Salamon va sustine un master class, iar cei interesati se vor putea inscrie la adresa workshops@exploredancefestival.ro
Eszter Salamon este o coregrafa maghiara ce lucreaza in Berlin. Este autoarea solo-urilor „What A Body You Have, Honey” (2001) si ÔÇťGiszelleÔÇŁ (2001) in colaborare cu Xavier Le Roy, ÔÇťNvsblÔÇŁ (2006), o coregrafie pentru film aparuta in colaborare cu Bojana Cvejic. „Dance#1/Driftworks” (2008), in colaborare cu Christine De Smedt, „Voice Over” (2009), un spectacol comisionat si interpretat de Cristina Rizzo, „Dance for Nothing” (2010), si, impreuna cu Bojana Cvejic, C├ędric Dambrain si Terre Thaemlitz, „TALES OF THE BODILESS” (2011).
├Än ianuarie 2014, Eszter Salamon este artist invitat la MOMA, New York si va avea o expozitie solo timp de trei luni, in cadrul seriei de expozitii ÔÇťSatelliteÔÇŁ la Jeu de Paume, Paris.

explore-dance-festival1

Christoph Winkler (DE) va prezenta spectacolul RechtsRadikal duminica, 06.10.2013.
In ultimii ani, femeile au devenit din ce in ce mai active si mai prezente in diverse miscari de dreapta. Multa vreme, ele au fost tratate ca un partener subordonat, ca niste casnice sau mame neinsemnate. Astazi însă, din cinci neo-nazisti, unul este o femeie, iar din 10 atacuri de dreapta, unul este comis de o femeie.
RechtsRadikal analizeaza acesta evolutie printr-o cercetare a diverselor forme de expresie fizica ce pot comunica traumele severe prin care a trecut corpul feminin radical de dreapta. Fiindca ideologia de dreapta este cu adevarat extrema si lasa urme atat in interior, cat si la exterior.

explore-dance-festival2

Christoph Winkler a studiat coregrafia la cunoscuta School for Drama Ernst Busch. In 1998 a inceput sa profeseze independent coregrafia in Berlin. A fost invitat sa isi prezinte coregrafiile la German Dance Platform ├«n 2002,┬á 2004 si 2012, Rencontres Choreographiques si ImPuls Tanz Viena. In 2007 a fondat BERLIN GOGOS ÔÇô Agentia pentru Dans┬á Contemporan GoGo, ca metoda de analiza a mecanismului de exploatare a dansului contemporan.
Solo-ul Baader ÔÇô A Choreography of Radicalisation (a doua parte din seria Evil Bodies) a avut reprezentatii in toata lumea, iar dansatorul Martin Hansen a fost desemnat de┬á publicatia german─â ÔÇ×TanzÔÇŁ dansatorul anului 2012, pentru rolul din acest spectacol.
Luni, 07.10.2013, ora 11.00, Christoph Winkler va sustine un master class la sediul WASP din strada Ion MInulescu 67-93. Participarea se face pe baza de inscriere, la adresa workshops@exploredancefestival.ro.
Biletele pentru la spectacole se pot achizitiona inainte de inceperea fiecarei reprezentatii la pretul de 20 lei.
Rezervari:  office@exploredancefestival.ro
Facebook events: https://www.facebook.com/events/644286198926670/
https://www.facebook.com/events/647383228635951/
* eXplore dance festival 2013 este realizat cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finantat de catre AFCN ÔÇô Administratia Fondului Cultural National, PrimariaSectorului 1, Goethe Institut.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top