Muzica

EUROPAfest 2013 sarbatoreste 20 de ani de muzica buna

Anul acesta sărbătorim 20 de ani de EUROPAfest. 20 de ani în care jmEvents a oferit publicului larg un festival care se remarcă prin muzică live, profesionalism şi eleganţă. Din anul 2005 EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.
Directorul festivalului, dl. Luigi Gageos declara: ”Am creat EUROPAfest cu pasiune şi credinţa că putem reuşi. Încă de acum 20 de ani am realizat performanţă.  Am gândit tot ceea ce am făcut ca şi cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar dacă a fost greu, într-o societate în continuă schimbare, era singurul lucru pe care îl puteam face. Rezultatele n-au întârziat să apară, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atât în ţară, cât şi pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitivă României.”
Sub sloganul „It’s all about live quality music!” festivalul reuneşte 4 genuri muzicale jazzbluespop şi muzică clasică.
În 2013, la ediţia aniversară de 20 de ani, EUROPAfest a pregătit fanilor multe surprize – 17 zile de armonie, bucurie şi emoţie cu artişti şi muzică de calitate din toată lumea, fiind aşteptaţi peste 300 de invitaţi din 52 de ţărişi 4 continente.
Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 9 mai cu Opening Concert – Ziua Europei, organizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi se va încheia pe data de25 mai cu Gala EUROPAfest, în care  evoluează cei mai buni artişti. Cele două concerte se desfăşoară la Teatrul Odeon.
Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, în care muzica live e singura care contează. Fideli muzicii adevărate, organizatorii pun accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, lăsând ca sunetele de pian, contrabas, chitară, vioară sau prezenţa artiştilor să fie cele care captivează audienţa. Fiecare concert e o lecţie de viaţă, o trăire cu momente de magie şi atmosferă specială, pe care le iei cu tine dincolo de sala de concerte.
Oferta e bogată, seri de concerte care se îmbină într-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri şi master-classes.
Informaţii suplimentare şi fotografii:
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

europafest_2014_20ani

Agenda EUROPAfest 2013
Bucureşti, 9 – 25 mai
9 mai | Concertul de deschidere – Ziua Europei
Zilele de muzică bună încep cu armonie, fast, exuberanţă şi atmosferă electrizantă. Seara promite momente de jazz, blues, pop şi muzică clasică susţinute de numele de afiş ale evenimentului, interpretări inedite şi originale, invitaţi speciali, proiecţii şi prezentări atractive.
9 – 18 mai | Concerte – Jazz, Blues, Pop
În serile următoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues şi pop susţinute de trupe consacrate din Suedia, Belgia, UK, Scoţia, Bulgaria şi Italia.
9 – 24 mai | Caffe Festival & Jam Sessions
Printre cele mai iubite părţi ale EUROPAfest se numără şi Caffe Festival – concerte spectaculoase în cluburi şi cafenele. Prezenţe muzicale deja consacrate, dar şi din noua generaţie, vor susţine concerte de jazz, blues & pop şi jam sessions în mijlocul publicului.
18 – 25 mai | Concerte – Bucharest International Jazz Competition
Cotat între primele 3 concursuri de jazz din Europaevenimentul este o manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, aflându-se în 2013 la cea de-a 7-a ediţie. Se adresează trupelor şi vocaliştilor, având ca scop recunoaşterea noilor valori ale jazz-ului internaţional. Şi-au anunţat participarea 27 de trupe din 22 de ţări. Noua generaţie a jazz-ului va aduce 8 zile de muzică intensă, 100% jazz and more.
18 – 25 mai | Jeunesses International Music Competition – pian
Al doilea concurs desfăşurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competiţie binecunoscută în domeniul muzicii clasice, atât în ţară cât şi la nivel internaţional. Evenimentul oferă artiştilor vizibilitate şi suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. Aceştia vor evolua în faţa unui juriu internaţional. În 2013, concursul a înregistrat 144 de pianişti din 41 de ţări, număr record, dublu faţă de orice concurs internaţional de pian derulat în România. Atât cei deja îndrăgostiţi de muzica clasică, cât şi cei care decid să o descopere prin EUROPAfest, îi pot cunoaşte pe viitorii mari clasici internaţionali.
20 – 24 mai | Workshopuri
Ateliere de jazz, pian, dar şi workshopul “Repetiţie generală”, condus de apreciata Margareta Pâslaru.
25 mai | Gala EUROPAfest
Un eveniment de ţinută, o seară în care publicul are ocazia să regăsească cele mai apreciate acorduri şi cele mai impresionante prezenţe. Cu această ocazie are loc şi decernarea Diplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top