Muzica

EUROPAfest 2014, peste 20 de ani de muzica buna

Anul acesta sarbatorim 21 de ani de EUROPAfest.
21 de ani in care jmEvents a oferit publicului larg un festival care se remarca prin muzica live, profesionalism si eleganta.

Din anul 2005 EUROPAfest se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.
Directorul festivalului, dl. Luigi Gageos declara: ”Am creat EUROPAfest cu pasiune si credinta ca putem reusi. Inca de acum 21 de ani am realizat performanta. Am gandit tot ceea ce am facut ca si cum ne‐am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar daca a fost greu, intr‐o societate in continua schimbare, era singurul lucru pe care il puteam face.
Rezultatele n‐au intarziat sa apara, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atat in tara, cat si pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o
imagine pozitiva Romaniei.”

europafest-2014

Sub sloganul „It’s all about live quality music!” festivalul reuneste 4 genuri muzicale jazz, blues, pop si muzica clasica. In 2014 festivalul a pregatit fanilor multe surprize – 17 zile de armonie, bucurie si emotie cu artisti si muzica de calitate din toata lumea, fiind asteptati peste 300 de invitati din 45 de tari si 4 continente.
Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 8 mai cu Opening Concert ‐ Ziua Europei si se va incheia pe data de 24 mai cu Gala EUROPAfest, in care evolueaza cei mai buni artisti. Cele doua concerte se desfasoara la Teatrul Odeon.
Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, in care muzica live e singura care conteaza. Fideli muzicii adevarate, organizatorii pun accentul pe calitate si mai putin pe comercial, lasand ca sunetele de flaut, contrabas, chitara, vioara sau prezenta artistilor sa fie cele care captiveaza audienta. Fiecare concert e o lectie de viata, o traire cu momente de magie si atmosfera speciala, pe care le iei cu tine dincolo de sala de concerte.
Oferta e bogata, seri de concerte care se imbina intr‐un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop‐uri si master‐classes.
Informatii suplimentare si fotografii: Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Agenda EUROPAfest 2014
Bucuresti, Sibiu 8 – 24 mai
8 mai | Concertul de deschidere ‐ Ziua Europei
Zilele de muzica buna incep cu armonie, fast, exuberanta si atmosfera electrizanta. Seara promite momente de rasfat sustinute de numele de afis ale evenimentului, interpretari inedite si originale, invitati speciali, proiectii si prezentari atractive.
8 ‐ 17 mai | Concerte ‐ Jazz, Blues, Pop
In serile urmatoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues si pop sustinute de trupe consacrate din mai multe tari europene.
8 ‐ 23 mai | Caffe Festival & Jam Sessions
Printre cele mai iubite parti ale EUROPAfest se numara si Caffe Festival ‐ concerte spectaculoase in cluburi si cafenele. Prezente muzicale deja consacrate, dar si din noua generatie, vor sustine concerte de jazz, blues & pop si jam sessions in mijlocul publicului.
17 ‐ 24 mai | Concerte ‐ Bucharest International Jazz Competition
Cotat intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, evenimentul este o manifestare singulara in peisajul jazz‐ului profesionist din Romania, aflandu‐se in 2014 la cea de‐a 8‐a editie. Se adreseaza trupelor si vocalistilor, avand ca scop recunoasterea valorilor jazz‐ului international. In semifinala au intrat 22 de trupe din 21 de tari. Noua generatie a jazz‐ului mondial va aduce 8 zile de muzica intensa, 100% jazz and more, pe scena teatrului Excelsior.
17 ‐ 24 mai | Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti” – flaut
Al doilea concurs desfasurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti”, competitie binecunoscuta in domeniul muzicii clasice, atat in tara, cat si la nivel international. Evenimentul ofera artistilor vizibilitate si suport intr‐un moment in care a alege muzica clasica reprezinta o provocare. Acestia vor evolua in fata unui juriu international. In 2014, concursul a inregistrat 140 de flautisti din 38 de tari, numar record, dublu fata de orice concurs international de flaut derulat in Romania. Atat cei deja indragostiti de muzica clasica, cat si cei care decid sa o descopere prin EUROPAfest, ii pot cunoaste pe viitorii mari clasici internationali.
19 ‐ 23 mai | workshopuri
Ateliere de jazz, flaut, dar si workshopul “Repetitie generala”, condus de apreciata Margareta Paslaru.
24 mai | Gala EUROPAfest
Un eveniment de tinuta, o seara in care publicul are ocazia sa regaseasca cele mai apreciate acorduri si cele mai impresionante prezente. Cu aceasta ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelenta pentru sustinerea culturii, acordata de Casa Regala.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top