Muzica

EUROPAfest – Finala Jeunesses International Piano Competition „Dinu Lipatti”

JIMC

144 de pianisti, de pe toate continentele si-au dat intalnire la Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”, desfasurat in cadrul EUROPAfest. Zile in care emotiile, notele muzicale si creativitatea s-au imbinat intr-un dans al sperantei, al dorintei de a fi cel mai bun. Intregul concurs s-a transformat  intr-o oda inchinata pianului. Anul acesta, Finala pentru categoria de varsta 18-30 de ani se va desfasoara la Sibiu, in cadrul impunator al Salii Thalia. Vineri, 24 mai, incepand cu orele 19:00, cei mai buni pianisti vor avea onoarea de a canta alaturi de Filarmonica de Stat Sibiu intr-o atmosfera de sarbatoare.
Juriul concursului este international si cuprinde nume actuale ale scenei de muzica si profesori renumiti:

  • Anton Voigt / Austria – Presedintele juriului
  • Serban Soreanu / Romania
  • Gabriela Mayer / Irlanda
  • Ting Zhou / China
  • Horia-Sabin Dragoi / Romania

Festivalul promoveaza valorile si cultura prin celebrarea universala a muzicii de calitate. In ultimele zile de concurs, cei mai buni pianisti vor aduce bucurie si sensibilitate in sufletele spectatorilor.
Editia din acest an a fost una speciala, fiind dedicata marelui muzician, Dinu Lipatti. Dorinta organizatorilor a fost aceea de a onora si omagia marele artist si de a le reaminti romanilor de talentul pur, expresivitatea si rafinametul stilistic al extraordinarului pianist.
Filarmonica de Stat Sibiu este un amplasament cu valoare istorica pentru oras, fondata in 1949, pe a carei scena au urcat muzicieni de renume ce au incantat publicul prin concertele simfonice. Noul sediu al Filarmonicii, Sala THALIA, este un adevarat edificiu cultural. Grandoarea si rafinamentul salii creeaza o poveste de viata cusuta cu acorduri simfonice. Scena impunatoare, culoarea rosie, lojele, toate impresioneaza si te duc cu gandul la eleganta epocilor de altadata, inducand o atmosfera de vis, istorie si buna dispozitie.
Agenda completa a festivalului precum si alte informatii legate de EUROPAfest pot fi gasite pe site-ul oficial http://www.jmevents.ro/.
Informatii suplimentare si fotografii:
0720.31.61.62 / office@jmevents.ro / www.jmEvents.ro
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top