Film

Evenimente speciale la One World Romania 2014

In buna traditie a festivalului, One World Romania inseamna nu numai film documentar, ci si o serie intreaga de evenimente conexe, de la spectacole de teatru pana la un circuit turistic.
Anul acesta il vom avea din nou alaturi pe artistul Dan Perjovschi, care a desenat si Premiul One World Romania 2013. La invitatia festivalului, Dan Perjovschi si-a adunat desenele risipite in cele patru colturi ale lumii reale si virtuale si le va aseza pe peretii Institutului Francez din Romania si ai Clubului Taranului sub titlul „Rezist-Exist”. Sunt interpretarile si reactiile artistului la evenimentele legate de Rosia Montana, de revoltele de la Kiev, Istanbul sau Cairo, de miscarea Occupy.

afis-one-world-romania-2014Pe 21 martie, Perjovschi va susţine o prezentare publică la Clubul Ţăranului. Mai multe detalii aici: http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/57/rezistexist-de-dan-perjovschi/.
În premieră în Bucureşti, One World Romania organizează în perioada 18-23 martie, Marele circuit al şpăgii. Eugen Istodor vă va ghida printr-un cartier unde – aproape la fiecare colţ de stradă – s-a petrecut căte un fapt de corupţie în ultimii 25 de ani. Turul va începe zilnic din Piaţa Dorobanţi, la intrarea în strada Beller, de la ora 17:00, între 18 şi 21 martie, iar pe 22 şi 23 martie, de două ori pe zi, de la ora 11:00 şi de la ora 17:00. Pe 20 martie, veţi putea urma un curs turbo de Master of Corruption Administration sub îndrumarea lui Petr Sourek, CEO Corrupt Tour.
Pe 19 martie, vă aşteptăm la Teatrul Odeon, la spectacolul „Tipografic Majuscul”, realizat de Gianina Cărbunariu în cadrul proiectului „Vieţi paralele – Secolul 20 văzut prin ochii Poliţiei Secrete”. Gianina Cărbunariu a construit acest spectacol pornind de la dosarul „Elevul”: în 1981, Mugur Călinescu avea 17 ani când a fost arestat de Securitate pentru că a scris pe ziduri mesaje anti-sistem. Mugur a murit în 1985. Pe 18 martie, câţiva dintre cei mai reprezentativi regizori de teatru documentar sunt invitaţi la Clubul Ţăranului pentru o discuţie despre modul lor de lucru.
De asemenea, în fiecare zi a festivalului aşteptăm publicul în Colţul amintirilor din foaierul cinematografului Studio. Aici, la adăpostul unei draperii, în faţa unei camere şi a unui reporter, veţi putea rememora amintiri din comunism. Amintirile adunate de-a lungul întregii săptămâni vor fi prezentate sub forma unui scurt montaj, în seara închiderii festivalului.
Lista completă şi programul evenimentelor conexe sunt afişate aici: http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/.
ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania şi Centrul Ceh Bucureşti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
SUSŢINUT DE: Pilsner Urquell
CU SPRIJINUL: Centrul Naţional al Cinematografiei, Fundaţia ERSTE, Uniunea Cineaştilor din România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe în România, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Institutul Francez din România, Goethe-Institut Bucureşti, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Institutul Polonez Bucureşti, Culture.pl, Institutul Italian de Cultură, British Council Romania, Ambasada Elveţiei în România, Ambasada Finlandei în România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi-Institutul Maghiar din Bucureşti, DocuMentor, Arhiva Naţională de Filme, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, dramAcum, Syner România, Doc Alliance, ActiveWatch, Corrupt Tour, Asociaţia Vira, Zburd-Educaţie prin coaching, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România
SUPORT TEHNIC: Abis, Noumax CLUB OFICIAL: Clubul Ţăranului
RESTAURANTUL OFICIAL: Urbanesc
MAŞINA OFICIALĂ: Skoda BILETE PRIN: Eventbook
PARTENERI   MEDIA:  Digi24,  TVR  1,   Europa   FM,   Decât  o  Revistă,   Revista  22,  Şapte  Seri, Koolhunt.ro, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Casa Jurnalistului, Filmreporter.ro,  Liternet.ro, CriticAtac.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro
PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top