Muzica

Festival de pian la Sibiu

Festival de pian la SibiuÎn perioada 15 – 17 martie se va desfăşura la Sibiu prima ediţie a festivalului naţional de pian ’’Prietenii muzicii’’ din cadrul ’’PRO PIANO ROMÂNIA’’.
Festivalul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 5-18 ani, care iubesc pianul, iar până în prezent în concurs s-au înscris 67 de copii din Bacău, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Galați, Harghita, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea și Vâlcea,
„Manifestarea este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, fiind divizată în 3 secţiuni: A – tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, B – tineri care studiază pianul fie ca instrument opțional, fie la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular şi C- ansamblu la 4 mâini”, spun organizatorii.
În cadrul festivalului se vor acorda diplome, premii – pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, premiul J. S. Bach, premiul Fr. Liszt, premiu pentru prezenţă artistică deosebită, din partea Fundaţiei „PRO PIANO – ROMÂNIA” şi patru premii speciale din partea arhitectului Mircea Ţibuleac.
Festivalul a fost iniţiat de profesoara de pian Enikő Orth şi va fi găzduit de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top