Special

Festivalul „Ceva de vară”, 18 – 19 iulie

Între 18-19 iulie 2015 asociația Mirakolix organizează cea de-a doua ediţie a festivalului „CEVA DE VARĂ” în zona de camping din Întorsura Buzăului (aproximativ 42km de Braşov).

ceva de vara poster_darker_final_06_07_15

CEVA DE VARĂ … e altceva.
E un eveniment care susține faptul că fiecare om poate contribui la dezvoltarea durabilă, socială și culturală a propriei comunități.
Astfel Ceva de vară e realizat în totalitate prin implicarea voluntară și devotată a unor membrii din comunitatea locală din Brașov și Întorsura Buzăului.
Timp de 2 zile, de dimineața până noaptea târziu, evenimentul Ceva de vară promovează activități alternative de socializare pe timp de vară precum tiroliană, tras cu arcul, competiții de propulsat baloane cu apă prin catapulte, concursuri de mountainbike și orientare, exerciții de echilibristică pe slackline, moonhopper sau pogostick.
De ce un festival ca o intervenție colectivă?
După ce la ediția de anul trecut oamenii au fost darnici şi dornici să se implice alături de noi anul acesta ne-am propus să valorizăm fiecare cui bătut în mod voluntar, fiecare leagăn construit de tătici de copii demult trecuţi de vârsta copilăriei, fiecare felie de pepene oferită voluntarilor şi fiecare sfoară legată de copaci şi transformată într-un hamac. Astfel, s-a conturat un concept ce promovează puterea şi abilitatea fiecăruia dintre noi, a ta şi a mea, de a schimba în bine o comunitate locală. Pentru că se bazează pe această implicare a fiecăruia, CEVA DE VARĂ este o manifestare a diversităţii şi integrează interese diferite, reunite în dorinţa de a oferi ALTCEVA acestei comunităţi mici din Întorsura Buzăului, prin contactul cu manifestări culturale alternative, vii, tinereşti. Sperăm să trezim pasiuni, să incităm curiozităţi, să ridicăm semne de întrebare, să generăm exemple pozitive şi să oferim două zile pline de distracţie, provocări şi joacă în natură.
Activitățile festivalului
Activităţile festivalului vor fi centrate pe muzică, artă tradiţională şi contemporană, activităţi de aventură, natură şi ecologie, sport şi competiţii, jocuri şi activităţi de vară. Aceste activităţi vor fi împărţite pe diferite zone specifice: zona de aventură, zona de ateliere, zona de competiţii, zona de jocuri și zona artiştilor. Prin activitățile festivalului dorim să creștem interesul copiilor și tinerilor pentru activităţi în aer liber, precum şi pentru valori culturale şi naturale din zonă sau din alte areale.
Propuneți ateliere sau activități alternative!
Dorim să oferim organizaţiilor din regiune posibilitatea de a interacţiona cu vizitatorii festivalului şi de a contribui la diversificarea oportunităţilor de petrecere a timpului liber a participanților la eveniment. Astfel cei intersați pot propune la adresa contact@mirakolix.org un atelier, o competiţie, o activitate sau pot sugera invitarea unor artişti tineri interesaţi de a fi pe scena festivalului.
Participarea și camparea sunt gratuite. Donaţiile sunt binevenite.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top