Film

Festivalul Cinema-Edu, 1-5 aprilie

Când eşti tânăr vrei să te distrezi. Vrei să te exprimi. Vrei să te descoperi. Filmele sunt un mijloc ideal pentru asta. La Festivalul Cinema-Edu o să ai parte de filme pe care nu le-ai văzut în mod obişnuit la TV sau la mall. Dacă eşti licean, atunci eşti invitatul nostru. La finalul proiecţilor purtăm discuţii relaxate cu oameni din cele mai diverse domenii: Irina Margareta Nistor, actorul Mircea Diaconu,  jurnalistul Eugen Istodor, actriţa Carmen Lopăzan, criticul de film Florin Barbu, reprezentanţii organizaţiei Green Peace, Mai mult Verde, Salvaţi Delta şi mulţi alţii.
În perioada 1-5 aprilie 2013, Festivalul  Cinema-Edu se desfăşoară în mai multe oraşe şi o să-ţi ofere cele mai tari călătorii în jurul unor altfel de filme.  După filme,  o să stăm şi la poveşti pe marginea întâmplărilor văzute.
Festivalul Cinema-Edu se va desfăşura atât în Bucureşti (la Cinema Europa, Cinema Gloria, Biblioteca Naţională, Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi Fundaţia pentru Tineret, Noul Cinematograf al Regizorului Român), în Cluj (Cinema Victoria), Timişoara (Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş), Iaşi (Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”), Constanţa (Cinema CityPlex)Slobozia, Drobeta-Turnu Severin, Târgovişte, Corabia, Moreni şi Moineşti. Meniul cinematografic  pentru liceeni conţine ingredientele potrivite pentru a va deschide apetitul spre un cinema a celor mai fine gusturi.
Ce filme vedem:
Filantropica
– Un eveniment fericit
– Hoţul de lumină
– Floarea Deşertului / Desert Flower
– Waste Land
– Roşia Montană, un loc la margine de prăpastie / Roşia Montană – Ein Dorf am Abgrund
– Străina / Die Fremde
În avanpremieră am pregătit filmele: Tărâmul Visurilor / Beasts of the Southern Wild şi Hannah ArendtSe pare că tinerii cinefili sunt norocoşi, sunt cu un pas în faţa celorlalţi!
Şi asta nu e totul! Anul acesta organizăm şi un workshop de cinematografie Ideile prind film cu participare gratuită, cu susţinerea Prof. Univ. Dr. Horea Murgu de la UNATC  şi a regizorului Radu Igazsag.
Workshop-ul gratuit Ideile prind film nu iţi cere să ai habar de cum se cablează luminile pe platou sau cum se manevrează un steady-cam. Aveţi nevoie doar de entuziasm şi curiozitate. Printre multe alte exerciţii practice o să se vorbească de regulile de bază în construirea scenariului şi a filmării, de inspiraţie, o să se analizeze secvenţe de film.
Proiectul are sprijinul  Centrul Naţional al Cinematografiei şi Tineret în Acţiune.
Vă aşteptăm la workshop-ul şi proiecţiile Festivalului Cinema-Edu din cadrul ediţiei a III-a cu entuziasm şi idei originale pentru dezbaterile cu invitaţii speciali.
Ne găsiţi şi pe facebook: http://www.facebook.com/cinema.edu.ro.
Sau pe websitewww.cinema-edu.ro
Dacă vrei să ne scrii, o poţi face la adresa asociatia.culturala@gmail.com.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top