Special

Festivalul Cultural Miraje – ediția a VIII-a

Ediția a VIII-a a Festivalului Cultural Miraje are un număr record de participanți. Peste 200 de tineri de la școlile speciale din 8 orașe din țară și școli normale din Cluj-Napoca vor urca pe scena Mirajelor pentru a cânta, dansa și juca teatru.

festivalul-miraje-2015-ifestival

Pe lângă spectacolele de teatru, dans și muzică, Festivalul Cultural Miraje cuprinde și două evenimente speciale: Cafeneaua pe întuneric și Biblioteca Vie BSD – Povești de viață ale persoanelor cu dizabilități.
Timp de 4 zile, 18-21 mai, Festivalul Cultural Miraje – ediția a VIII-a va fi gazda unor evenimente dedicate integrării în comunitate a tinerilor cu nevoi speciale.
Festivalul debutează pe data de 18 mai cu o Cafenea pe întuneric în localul La Cizmărie. ScopulCafenelei pe întuneric constă în conștientizarea provocării la care sunt supuse persoanele nevăzătoare și încercarea de a activa celelalte simțuri pentru a beneficia de o experiență inedită; o experiență care să scoată participanții din zona de confort și să îi determine să se descurce în bezna care la început pare că taie respirația, dar care după câteva clipe poate deveni „obișnuință”.
În zilele de 19 și 20 mai la Casa de Cultură a Studenților participanți cu și fără dizabilități din Arad, Buzău, Cluj-Napoca, Pașcani, Sibiu, Simeria, Tîrgu Frumos și Zalău își vor etala talentul și vor deschide mințile spre o nouă viziune asupra persoanelor cu dizabilități. Pentru că: arta nu are limite!
Fiecare seară de spectacole se va încheia cu un concert susținut de un invitat special. Trupa clujeană de coveruri Khameleon Band va urca pe scena Casei de Cultură în prima seară, marți 19 mai de la ora 18:00. Iar cei de la Catrhythm vor aduce atmosfera anilor ’50 în a doua seară a Mirajelor, în data de 20 mai de la ora 18:00.
Pentru că Miraje este un festival al depășirii limitelor, participanții din cadrul Festivalului sunt așteptați la Atelierele Miraje în dimineața zilei de 20 mai ora 11:30-13:00. Workshopuri de improvizație în teatru, dans și muzică sunt pe agenda Atelierelor Miraje, găzduite de Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca.
În ultima zi de festival, participanții sunt provocați la o lectură de cărți vii. Biblioteca Vie BSD – Povești de viață ale persoanelor cu dizabilități este un eveniment în premieră pentru Miraje, realizat în colaborare cu Biroul pentru Studenți cu Dizabilități al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. 4 cărți vii vor încerca să inspire prin poveștile lor publicul larg și tinerii cu dizabilități aflați la început de drum. Profesori, scriitori, doctoranzi cu nevoi speciale vor demonstra că dizabilitatea nu este o piedică în calea succesului. Bilbioteca Vie BSD se va întâmpla joi, 21 mai, de la ora 16:00 la Galeria Casa Artelor (B-dul Eroilor, nr. 16).
Pentru ca mesajul festivalului să ajungă la un număr cât mai mare de persoane intrarea este liberă la toate evenimentele.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top