Film

Festivalul de Film Victoria, editia a II-a

Dupa ce anul trecut am reusit sa readucem, dupa 16 ani de absenta, filmul in orasul Victoria , in 2014 ne reintoarcem cu si mai multa forta! intre 26 si 29 iunie orasul Victoria devine (re)animat de cel mai cool eveniment cultural destinat consumatorilor urbani.

festival-victoria-afisDan Bordeianu va fi gazda Festivalului in care va dati intalnire cu filme romanesti vechi si noi, competitia care va aduce pe ecrane cele mai bune scurt-metraje si documentare inscrise, activitati responsabile social (ateliere de reciclare creativa, bike trips, drumetii), masterclass-uri pentru profesionisti, concerte si petreceri in aer liber.
A doua editie a Festivalului de Film Victoria se va deschide joi, 26 iunie, cu filmul ”Closer to the Moon”, in regia lui Nae Caranfil, la Casa de Cultura. Urmeaza apoi proiectia in aer liber a lung-metrajului ”Cainele Japonez”, in regia lui Tudor Jurgiu cu Victor Rebengiuc si Serban Pavlu in rolurile principale.
Vineri  27 iunie va asteapta o zi incarcata! La Casa de Cultura, incepand cu ora 11.00 au loc proiectiile scurt-metrajelor din competitie. Seara va puteti delecta in aer liber cu filmul Iuliei Rugina, ”Love Building”. In rolurile principale: Alexandru Papadopol, Dragos Bucur si Dorian Boguta. Ce urmeaza? Un concert live: Temple Invisible & R.O.A.
Sambata 28 iunie continuam cu proiectiile din cadrul competitiei, intre orele 11.00  si 20.30.
Cea de-a treia seara de Festival va aduce in centrul atentiei drama  ”Carmen”, in regia lui Doru Nitescu. Fiti gata de un evantai de emotii! in rolurile principale: Rodica Lazar, Adrian Titieni, Doru Ana, Iulia Lupascu, Mimi Branescu. Starea de spirit va fi animata apoi de concertul sustinut de Moebius si Nightlosers.
Duminica, 29 iunie, mutam proiectiile de lung-metraj in locul unde a inceput totul, la Casa de Cultura. Ce este in program? Festivitatea de decernare a premiilor urmata de proiectia a doua filme de lung-metraj pe care nu le puteti rata:
”Portretul luptatorului la tinerete” (2010) – regia: Constantin Popescu Jr.
”Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” (2010) – regia: Andrei Ujica
Va provocam sa lasati praful din marile orase si sa va combinati la festival in cel mai cool weekend prelungit al verii:26 – 29 iunie! Victoria. Oras Mic. Festival Mare. Ramai la curent cu noutatile pe site-ul Festivalului: http://www.victoriafilmfestival.ro/ si pe pagina noastra de facebook www.facebook.com/festivaluldefilmvictoria.
Festivalul de film Victoria este organizat de Asociatia Victoria Art in colaborare cu Consiliul local si Primaria Orasului Victoria, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Consiliului judetean Brasov.
Sponsori principali: Grolsch, Green Vision Group, Purolite, Wind Speed, Neagoe Fluoropolimeri, Carmolimp, Glass Art, IF Construct.
Parteneri: Primaria comunei Sambata de Sus si Primaria comunei Ucea, The Fresh, Societal, UNATC Atelier de Film, GreenRevolution, I’Velo
Parteneri media: Nicecream.fm, 4 in Masina, Creionetica, All about Romanian Cinema, Decat o Revista, Urban.ro, Musicnights, BestMusic, SUB25, oBratila.ro, Film Reporter, Ziarul Metropolis, Orasul Meu, Nova Tv, National,  Fox Magazine, Z00M, Ziare.ro, inOras, vacantevacante.com

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top