Film

Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti 2014, 7 – 13 noiembrie

Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti este in primul rand un festival al cunoasterii, al apropierii, al descoperirii. Este in acest sens o adevarata expeditie antropologica si chiar una dintre cele mai complexe. In al doilea rand, el este un festival al imprietenirii, al uimirii si bucuriei recunoasterii in celalalt. Festivalul creeaza un timp si spatiu comun in care ne ajuta sa ne descoperim si redescoperim, dincolo de istorie si geografie, dar impreuna cu acestea, prieteni si nu straini, frati si nu dusmani.

festivalul-filmului-evreiesc-2014-ifestival

Aflat la a patra editie, Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti ( Bucharest Jewish Film Festival ÔÇô BJFF) propune publicului o bogata selectie de peste 50 de filme, majoritatea in premiera in Romania, ce vor fi proiectate, in perioada 7 ÔÇô13 noiembrie, la Cinema Studio si Muzeul National al Taranului Roman .
În cadrul Galei de deschidere din 9 noiembrie va fi prezentat filmul german ANDERSWO ANYWHERE ELSE, în regia lui Ester Amrami.
Festivalul se inscrie intr-o retea ce include peste 160 de evenimente organizate in intreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival si se adreseaza cinefililor pasionati de excelenta si inedit in arta cinematografica, publicului de orice varsta, doritor sa se informeze despre bogata mostenire culturala evreiasca la nivel mondial, cu accent pe Estul Europei si Romania.
Programul editiei de anul acesta a festivalului, care va fi disponibil online la www.bjff.ro, include lungmetraje, scurtmetraje, documentare, opere de fictiune si filme de animatie, de la cele mai noi productii pana la pelicule de cinemateca, precum si expozitii de arta, workshop-uri si dezbateri cu tematica iudaica.
Alaturi de filmele din program, la Bucuresti vor fi prezenti regizori si producatori, personalitati ce se vor intalni cu specialistii din cinematografia romaneasca, cu reprezentantii mass-media, cu publicul bucurestean.
Accesul la proiectii este liber, in limita locurilor disponibile, cu exceptia Galei, unde accesul se va face pe baza de invitatie.
Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti este organizat de Fundatia Culturala Art Promo si NOI Media Print
Festivalul Filmului Evreiesc Bucure┼čti ├«┼či propune educarea prin cultur─â a publicului ├«n sensul:
ÔÇô cunoa┼čterii de c─âtre publicul festivalului a culturii, obiceiurilor ┼či tradi┼úiilor evreie┼čti;
ÔÇô familiariz─ârii publicului cu particularit─â┼úile unei culturi care face parte din identitatea istoric─â rom├óneasc─â, respect├ónd principiul unitate ├«n diversitate;
ÔÇô toleran┼úei inter-etnice ┼či religioase, mai ales acum, c├ónd ├«ntr-o Europ─â Unit─â apar tendin┼úe de a crea ÔÇťcet─â┼úeni de m├óna a douaÔÇŁ ┼či de a marginaliza unele minorit─â┼úi etnice;
ÔÇô cunoa┼čterii celuilalt prin intermediul actului de cultur─â;
ÔÇô facilit─ârii cooper─ârii ┼či dialogului interna┼úional
Festivalul Filmului Evreiesc Bucure┼čti se adreseaz─â publicului larg (├«n special cel t├ón─âr); iubitorilor de film ┼či celor care apreciaz─â ineditul ├«n arta cinematografic─â; tuturor celor ce apreciaz─â diversitatea cultural─â.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top