Film

Festivalul International al Filmului de Arta, Ecologie si Turism are loc intre 26 si 28 septembrie

trofeu-documen.art-2013IFFEST DOCUMENT.ART., Festival Internaţional al Filmului de Artă, Ecologie şi Turism  revine în Capitala, în perioada 26-28 septembrie 2013, la exact 20 ani de la debutul său din 1993într-o formulă  experiment, numai  cu  filmul românesc de turism.
Aflat în calendarul de evenimente internaţionale al Organizatiei Mondiale a Turismului pe luna septembrie, în cel al Comitetului Internaţional al Festivalurilor de Film Turistic (CIFFT) din Viena, al ITCO din Roma, IFFEST DOCUMENT. ART.  părăseşte sala de cinema şi optează pentru cele ale altor aşezăminte cu valenţe formativ educative.
Peliculele de ecologie şi turism se întâlnesc joi, 26.09.2013,  cu vizitatorii  Muzeului  Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, cele de artă şi turism cu iubitorii de carte care vizitează Librăria Bastilia din Piaţa Romană în seara zilei de 26.09.2013, în vreme ce  documentarul spaniol  şi câţiva din autorii lui se vor întâlni cu cinefilii care vor participa la galele  găzduite în zilele de 27 şi 28 septembrie de Institutul Cervantes din Bucureşti. Ultima gala va fi găzduită tot de Muzeul  Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” şi va fi a filmului italian de artă şi turism cultural, precum şi a filmului românesc şi din alte ţări.
Vernisajul expoziţiei  INSIDE/ OUTSIDE de artă decorativă a Danielei Frumuşeanu şi Alexandrei Buduru, prezentată de Doina Işfănoni, critic şi istoric de artă, va  preceda  deschiderea oficială a IFFEST DOCUMENT. ART. din ziua de 26.09.2013, ora 17,00,  în  Sala Multimedia a Muzeului ”Grigore Antipa ”, Bucureşti. Cele 87 de filme din 36 ţări, majoritatea de mediu şi lung metraj, au presupus o selecţie riguroasă, potrivit criteriilor de evaluare stipulate în Statut. Au fost nominalizate pentru premii 27 filme din Austria, Brazilia, Cehia, Chile, Croaţia, Cuba, Dubai, Franţa, Italia, Kenya,  Polonia, Portugalia, Rusia, Spania. Au confirmat  prezenţa regizori din  Austria, Italia, Polonia, Serbia, Spania, România. Este prima dată când trei  filme româneşti intră în finala celor mai  bune documentare care  candidează  pentru premii.
IFFEST DOCUMENT. ART. 2013 a fost fondat în 1993 de Nicolae Luca, scriitor şi cineast, este organizat de Asociaţia Română de Film „Document.Art.” cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top