Special

Festivalul International de Film Bucuresti: retrospectiva la NCRR

retrospectiva-festivalul-international-de-film-bucurestiCele mai bune filme de la Festivalul International de Film “București” se întorc între 7 – 10 octombrie 2013 la Noul Cinematograf Al Regizorului Român.Iubitorii filmelor de artă au motiv de bucurie: B-EST IFF revine cu producții semnate de cei mai buni regizori și cu invitați surpriză, care vă vor provoca la discuții aprinse.
La NCRR aveți ocazia de a viziona în exclusivitate producții de top incluse în programul B-EST IF. Retrospectiva va fi deschisă de câștigătorul trofeul B-EST IF:“Blancanieves”, al regizorului spaniol Pablo Berger, o reinterpretare a clasicului basm Albă ca Zăpada cu acțiunea plasată în lumea toreadorilor din Sevilla anilor ’20. Juriul B-EST IFF a decernat premiul „pentru reușita combinare dintre un omagiu plin de imaginație adus cinematografuluimut și o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”. Filmul a fost distins la Premiile Goya / Goya Awards 2013 cu numeroase distincții: Cel mai bun Film, Cea mai bună actriță, Cel mai bun debut, Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună imagine, Cele mai bune costume, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun cântec, Cea mai bună scenografie.Blancanieves este adus în România de Transilvania Film, grație cărora puteți viziona filmul în timpul festivalului.
O altă producție pregătită pentru public este “Compliance/Supunere”, în regia lui Craig Zobel, reprezentant de marcă al noului val de regizori americani independenţi. Lansat la Sundance, filmul a avut premiera europeană la Locarno și a cucerit instant laudele criticilor și publicului.
“Compliance” este filmul șoc al ediției de anul acesta, bazat pe fapte pe cât de incredibile, pe atât de reale: ca urmare a unei farse telefonice din partea unui așa-zis polițist, şefa unui fast-food începe să interogheze o angajată, consecinţele demersului ei fiind de-a dreptul siderante. Timp de o decadă, un individ din S.U.A s-a delectat în timpul liber cu farse făcute prin telefon. În 2004 însă, se petrece evenimentul incredibil care inspiră și filmul. Consecințele au fost devastatoare, punând în lumină tentația supunerii oarbe, care a stat și la baza experimentul Milgram.
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti reprezintă prima mare competiție cinematografică de film de lung metraj organizată la București, începând din anul 2005. Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care încurajează curentele și perspectivele alternative ce nu-și găsesc, de obicei, locul în programele cinematografelor românești, care descoperă noi talente și promovează tineri cineaști, Festivalul Internațional de Film București este cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj.
Noul Cinematograf al Regizorului Roman se află în incinta Muzeului Național al Ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3). Intrarea la film este 10 lei, la preț întreg, sau 7 lei pentru studenți, elevi sau pensionari.

program_retrospectiva2013

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top