Film

Festivalul International de Film „Comedy Cluj” 2012 si-a desemnat laureatii

După nouă zile de proiecţii a numeroase producţii cinematografice din peste 35 de ţări, Festivalul Internațional de Film „Comedy Cluj” a oferit aseară trofeele celei de-a patra ediţii. Gala de decernare a premiilor „Comedy Cluj” 2012 a avut loc la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca și s-a desfășurat în prezența unui numeros public dar și a reprezentanților autorităților locale precum și ai partenerilor festivalului din acest an.
Juriul competiției de lung metraj a fost format din Thom Palmen (producator de film, Suedia), Sebastian Stern (regizor, Germania), Declan Cassidy (regizor, Irlanda) și Vivek Singhania (producator de film, Bollywood).
Distincțiile Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj” 2012 – Competiția de Lung Metraj:
– Cel mai Bun Film: Chinese Take-Away/Un cuento chino (Argentina/Spania, 2011, regia Sebastian Borenzstein)
– Cel mai Bun Regizor: Tanya Wexler (Hysteria)
– Cel mai Bun Scenariu: Dick Clement & Ian La Frenais & Simon Maxwell (Killing Bono, 2011, Marea Britanie/Irlanda)
– Cel mai Bun Actor într-un Rol Principal : actrița Ke Shi (OZN în ochii ei/UFO in Her Eyes, Germania/China,2011, regia Xiaolu Guo).

Pentru competiția dedicată filmelor de scurt metraj, juriul a fost compus din bloggeri și specialiști ai industriei cinematografice iar premiul „Comedy Cluj” 2012  a fost acordat producției „Până când moartea ne va desparții” (Argentina, 2012, regia Carolina Carrilo).
Una dintre cele mai așteptate distincții ale serii a fost binențeles Premiul Publicului, spectatorii având posibilitatea sa voteze filmul preferat pe parcursul celor nouă zile de festival. Premiul Publicului a fost acordat în acest an filmului Tom Sawyer (Germania, 2012, Regia Hermine Huntgeburth).
Festivitatea de decernare a distincțiilor a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj” 2012 a fost urmată de spectacolul-eveniment „Retour de Flamme”, un cine-concert susțiunut de Serge Bromberg.
Premiul de Excelență al „Comedy Cluj” 2012 a fost acordat actorului și regizorului Horațiu Mălăele.
Maine, 21 octombrie, în ultima zi a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj” publicul clujean va putea urmări filmele câștigătoare la Comedy Cluj 2012  la cinematografele Florin Piersic și Victoria, dar si o selecție a celor mai bune producții prezente în acest an în cadrul festivalului.
Pentru mai multe noutăți referitoare la Festivalul Internațional de Film “Comedy Cluj” 2012 vă invităm să accesați site-ul www.comedycluj.ro dar și pagina de facebook www.facebook.com/festivalulcomedycluj.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top