Teatru

Festivalul Internațional de Stand Up Comedy – 30 de ore de glume bune și 25 de artiști

Festivalul Internațional de Stand Up Comedy (FISC), care se va desfășura la Cluj între 3 și 10 noiembrie, va avea anul acesta un program de spectacole multilingvistic, respectiv în română, maghiară și engleză, precum și comedianți invitați din alte țări. Organizatorii promit 13 show-uri și 30 de ore de glume bune la cea de-a doua ediție a festivalului.

festivalul-international-de-stand-up-comedy-fisc-2014-ifestival

„Șapte zile în care se vor auzi hohote de râs în română, maghiară, franceză și engleză și 13 show-uri de stand up comedy cu unii dintre cei mai talentați comedianți din țară și străinătate. Cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Stand Up Comedy (FISC) transformă Clujul în capitala comediei, unde Angie McEvoy, Paul Pirie și Simon Feilder din Marea Britanie, Distractis, Mihai Bobonete, Cătălin Bordea, Andrei și Sergiu, Nicu Bendea, Micutzu și mulți alții vor jongla cu glumele spre satisfacția publicului”, au declarat luni, organizatorii, în cadrul unei conferințe de presă.
Pentru ediția din acest an, pe care au diversificat-o tocmai pentru a răspunde cât mai bine unui public din ce în ce mai eterogen care trăiește în Cluj-Napoca, organizatorii FISC aduc peste 25 de artiști în trei săli de spectacol — Casa de Cultură a Studenților, Cinema Victoria și Shto College Bar.
Invitații speciali ai festivalului sunt Grupul Divertis, devenit Distractis, care vor susține show în data de 6 noiembrie în care vor ‘combina inspirat satira politică cu umorul elegant, spontan, improvizat, asezonându-le cu episoade proaspete ale veșnicei lupte împotriva prostiei’.
Directorul artistic al festivalului, Nicu Bendea, a explicat că publicul s-a maturizat, ceea ce a determinat și o schimbare a repertoriului actorilor de stand up comedy, astfel că începe să dispară umorul bazat pe vulgarități. ‘Oamenii râd la glume în care se regăsesc. Tema stand up-ului care a fost în primii ani a fost una bazată pe niște vulgarități, dar între timp și comedianții și publicul s-au maturizat în paralel. Și nu se mai râde la înjurături gratuite. Oamenii încet-încet vin către stand-up ca spre o alternativă la umorul ăsta de brigadă, de televiziune. Stand up comedy-ul merge mână în mână cu umorul de internet, umor actual, parodie, subiectele fiind de la politică până la mondenități’, a explicat Bendea, care este la rândul său vedeta unui show televizat de la o stație locală.
Dintre invitații din străinătate, organizatorii au amintit de Angie McEvoy, Paul Pirie și Simon Feilder din Marea Britanie, dar și de scoțianul Paul Pirie. ‘Paul, prin comedia energică pe care o transmite publicului, a ajuns unul dintre cei mai importanți comici scoțieni’, au precizat organizatorii festivalului.
Dintre vedetele autohtone, pe scena FISC va urca Mihai Bobonete, care-l interpretează în producția ‘Las Fierbinți’ pe Bobiță, patronului unei crâșme.
Prima ediție a Festivalului Internațional de Stand UP Comedy a adus în 2013 la Cluj 20 de artiști și șase seri de spectacol, cu 15 ore de spectacol. Evenimentul, organizat de Studcard și produs de Guevara Events, a avut o audiență de peste 4.000 de spectatori. Cea de-a doua ediție a FISC este susținută și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

AGERPRES

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top