Teatru

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu primește înaltul patronaj al Președintelui României

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, Președintele României Klaus Iohannis a confirmat acordarea înaltului patronaj pentru Festivalul Internațional de

fits-inaltul-patronaj-al-presedintelui-fits-ifestival

„Sper ca această conferire a înaltului patronaj să constituie un simbol puternic al prețuirii pe care România trebuie să o acorde creației, teatrului și culturii în general.”, se arată în scrisoarea semnată de Președintele României. Klaus Iohannis a mai subliniat că Festivalul de la Sibiu, alături de Festivalul George Enescu și Muzeul Național de Istorie a României se pot înscrie în rândul marilor proiecte identitare de care România are nevoie. Anunțul a fost făcut cu ocazia participării șefului statului la evenimentul „Muzeul Naţional de Istorie a României – Un Nou Început” organizat cu prilejul Zilei Culturii Naţionale la București.
De-a lungul timpului, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a arătat clar cum o comunitate poate fi întărită prin cultură şi cum poate găsi strategii inovatoare şi creatoare, modele şi parteneriate, apte de a integra cultura în mod intim în procesul de constituire sau regenerare a acelei comunităţi. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este gândit astfel încât să ofere oportunităţi în mai multe domenii precum incluziune şi coeziune socială, educaţie, turism, patrimoniu şi regenerare urbană la toate nivelurile. Evenimentul pune cultura în centrul vieţii oraşului şi caută inspiraţie pentru a conduce comunitatea în viitor.
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa). Timp de zece zile, la jumătatea lunii iunie, peste 2500 de artiști din toate colțurile lumii vor prezenta 350 de evenimente în fața a peste 600.000 de spectatori.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top