Muzica

Festivalul International „Nopti albe de acordeon” – editia a VIII-a

festivalul-international-nopti-albe-de-acordeonÎn zilele de 4 şi 5 octombrie a.c. va avea loc cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţi albe de acordeon”, iniţiat de cunoscutul acordeonist Emy Drăgoi, considerat de critica de specialitate „cel mai bun acordeonist de jazz al momentului”.
Ca şi la precedentele ediţii, publicul va avea prilejul să asculte renumiţi artişti din Franţa, Rusia, Italia.
Alături de artiştii străini invitaţi, Emy Drăgoi va urca pe scena festivalului împreună cu trupa sa „Jazz Hot Club”, pregătind momente speciale de interpretare şi componistice pentru noua sa întâlnire cu publicul. Astfel, în anul în care este marcat centenarul de la stingerea din viaţă a marii artiste Maria Tănase, Emy Drăgoi va prezenta unul dintre proiectele sale muzicale de succes- „Acordeon Jazz Maria Tănase”.
Publicul va avea ocazia să asculte unele dintre cele mai cunoscute piese interpretate, de-a lungul timpului, de Maria Tănase, în versiuni orchestrale şi interpretative cu totul inedite. În acelaşi timp, în imagini de arhivă, spectatorii o pot revedea pe artistă, dar şi secvenţe din concertele sale.
Deschiderea festivalului va fi găzduită de Sala Restaurantului „Miorita”, din Ploiesti , vineri – 4 octombrie, ora – 19.
Cea de-a două zi a festivalului se va desfăşura în Bucureşti, la Teatrul „Odeon”, sambata – 5octombrie, ora – 19.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top