Muzica

Festivalul Jazz in Church la a patra editie: 30 martie – 3 aprilie

Dupa trei editii sold-out, festivalul Jazz in Church revine anul acesta cu un line-up de exceptie si o serie de evenimente speciale. Ca in fiecare an, in Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti vor performa legende ale jazz-ului european, precum John Surman – unul dintre cei mai emblematici reprezentanti ai jazz-ului de avangarda, sau Palle Mikkelborg – varf de lance pe scena jazz-ului progresiv european.

poster-jic-iv

Pentru prima oara la Jazz in Church sunt invitate doua trio-uri de prima marime ai scenei de jazz new-yorkeze: Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen – un trio renumit si asteptat in concerte pentru fabuloasa sa dinamica, asternuta pe partitura de lider-ul grupului, pianista Sylvie Courvoiser. Un alt trio este condus de Lionel Loueke, alaturi de Massimo Biolcati si Ferenc Nemeth – prezenta lor va fi plina de ritm, caci armoniile jazz-ului modern sunt combinate cu elemente de muzica traditionala vest-africana si inflexiuni vocale inedite.
Scena de jazz romaneasca este reprezentata de George Natsis, Adrian Flautistu, Vlad Popescu, Toma Dimitriu, Dan Alex Mitrofan, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu si Iordache.
In plus fata de editiile precedente, festivalul va avea o seara dedicata persoanelor cu dizabilitati, aducand un omagiu minunatului artist Michel Petrucciani.  George Natsis, Adrian Mircea Flautistu si Vlad Popescu se reintalnesc la Jazz in Church pentru un concert ce va celebra bucuria muzicii si importanta accesului la cultura pentru fiecare individ. Intrarea la acest concert este libera, 100 de locuri fiind retinute pentru persoanele cu dizabilitati printr-un parteneriat cu Autoritatea Nationala a Persoanelor cu dizabilitati si Asociatia Help Autism.
De asemenea organizatorii au pregatit un concert si pentru cei mici: sambata dimineata la ora 11.00 va avea loc matineul cu intrare libera Jazz for Kids prin care copiii si parintii deopotriva vor avea o intalnire interactiva si plina de ritm cu jazz-ul si improvizatia muzicala.
Program:
31 martie, ora 19.00:
Michel Godard / Bruno Helstroffer / Lucas Niggli
Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad
1 aprilie, ora 19.00:
Ernst Reijseger / Harmen Fraanje
Sylvie Courvoisier / Drew Gress / Kenny Wollesen
2 aprilie, ora 19.00:
Lionel Loueke / Massimo Biolcati / Ferenc Nemeth
John Surman / Vigleik Storaas
3 aprilie, ora 19.00:
Toma Dimitriu / Daniel Torres
Edouard Ferlet
Palle Mikkelborg / Jakob Bro
Pentru prima oară la Jazz in Church sunt invitate două trio-uri de primă mărime ai scenei de jazz new-yorkeze: Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen – un trio renumit și așteptat în concerte pentru fabuloasa sa dinamică, așternută pe partitură de lider-ul grupului, pianista Sylvie Courvoiser. Un alt trio este condus de Lionel Loueke, alături de Massimo Biolcati și Ferenc Nemeth – prezența lor va fi plină de ritm, căci armoniile jazz-ului modern sunt combinate cu elemente de muzică tradițională vest-africană și inflexiuni vocale inedite.
Tord Gustavsen va prezenta într-o formulă absolut originală și nebănuită, de trio, cu percuționistul Jarle Vespestad și vocalista Simin Tander, noul proiect What was said.
Michel Godard impreună cu Bruno Helstroffer și Lucas Niggli ne invită la o călătorie muzicală în timp, în care se regăsesc și două intrumente de sec XVI, serpent și teorbă. Un ansamblu cu parfum vintage, patina medievală și succes contemporan.
Ernst Reijseger și Harmen Fraanje colaborează strâns și lor li se datorează coloane sonore ale unor pelicule așa-zise de nișă, adulate de cinefili și semnate Werner Herzog, admirator constant al lui Rejseger, dar și albume de studio de un rafinament și o estetică indubitabile.
Recitalul lui Edouard Ferlet de la București este un program-omagiu pentru J.S. BACH ce demontează orice inhibiție a spectatorului de jazz dinspre clasic. Totodată, o foarte intensă probă de creativitate și virtuozitate ale lui Ferlet, extrem de inspirat în alegerea pieselor și în metamorfozarea lor înspre deliciul urechii.
Jakob Bro aparține pleiadei de chitariști de introspecție, el practicând o variantă mai noir a instrumentului său, chitara electrică; această abordare și darul său natural, „vocea” sa, l-au însoțit în carieră în mod fericit cu Paul Motian, Tomasz Stanko sau Bill Frisell, pentru a pomeni doar câteva dintre numele de răsunet cu care a cântat.
Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro și în rețelele magazinelor. Prețul unui bilet este de 100 lei pe seară sau 300 lei abonament pentru serile din 31 martie si 1,2,3 aprilie.
Parteneri: Ambasada Elvetiei, Ambasada Germaniei, Ambasada Norvegiei, Ambasada Danemarcei, ICR, Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Dizabilități, Help Autism
Sponsori: Azomures, Swiss Sponsors’Fund, Holcim, Geberit, Wens Travel, Best Print, Rubin Meyer Doru&Trandafir, Best Print, La Copac
Cu sprijinul: Green Sound Team, Andante Music, Green Hours
Parteneri media: Dilema Veche, Cărturesti, Zeppelin

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top