Muzica

Festivalul Muzicii Româneşti, ediția a XVIII-a

Filarmonica de Stat ,,Moldova” din Iaşi şi Universitatea de Arte „George Enescu” organizează în perioada 17 – 28 octombrie 2014, a XVIII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti, incluzând o varietate de manifestări artistice (concerte simfonice, camerale și corale, spectacol pentru copii, musical), cu prime audiţii și creaţii consacrate.

festivalul-muzicii-romanesti-iasi-2014-ifestivalProiectul se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și Casa de Cultură a Studenților din Iași. Evenimentul continuă astfel profilul seriei noi a Festivalului Muzicii Româneşti  (începută în 2007), prin creionarea unui spaţiu al interferenţelor stilistice – compoziţii muzicale din diverse epoci, stiluri, în asociere cu dezbaterea teoretică.
Festivalul a fost şi este o importantă cale de cunoaștere a muzicii consacrate, precum și o tribună de afirmare a noii generaţii de compozitori, de interpreţi, de muzicologi.
Festivalul Muzicii Româneşti este singurul festival din ţară concentrat în exclusivitate pe muzică românească.
Ediţia a XVIII-a îşi propune să asigure continuitatea, să creeze premisele menţinerii ritmicităţii anuale în viitor şi readucerea festivalului în atenţia vieţii artistice naționale și internaţionale. Interesul reprezentanţilor vieţii muzicale internaţionale faţă de muzica românească de autentică valoare aparținând celor mai diverse genuri ar putea fi creat şi amplificat în primul rând prin perenitatea festivalului.
Toate informațiile despre festival pot fi găsite accesând pagina de internet fmr.arteiasi.ro saufacebook.com/festivalulmuziciiromanesti
Agenda Festivalului Muzicii Romanesti

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top