Teatru

Festivalul Naţional de Improvizaţie, !MPRO, 2014

Între 23 octombrie şi 1 noiembrie 2014 cele mai năstruşnice poveşti vor prinde viaţă pe loc, spontaneitatea va stârni hohote de râs, iar replicile memorabile vor fi aplaudate îndelung de spectatori.

festivalul-national-de-improvizatie-2014-ifestival

Începe !MPRO – Singurul Festival Naţional de Improvizaţie.
Trei teatre din capitalã (Teatrul de pe Lipscani, Godot Cafe şi Teatrul Elisabeta) vor găzdui ediţia a doua a festivalului. Momente creative şi umoristice vor fi în toate cele 7 spectacole. Acestea sunt prezentate în premieră naţională şi acoperă formate noi de improvizaţie: „Improvizaţie Muzicală”, „Improvizaţie cu obiect imaginar”, „Sketch Comedy”, „Maestro”, „Scene din viaţa lui?”.
Festivalul se va deschide cu marea finală a Campionatului de Teatru Sport, singura competiţie în care meciurile stârnesc hohote de râs, iar aplauzele spectactorilor se transformă în note. Confruntarea decisivă pentru titlul suprem se va da între trupele Backstage Boys şi Freeze (ambele din Bucureşti) joi 23 octombrie 2014, ora 20.00 la Teatrul de pe Lipscani. Juriul va fi format din regizorul Vlad Massaci, cel care a adus Teatrul Sport în România, actriţa şi profesoara de improvizaţie, Mihaela Sîrbu, şi publicul – expertul în divertisment.
Vineri 24 octombrie 2014, la ora 22.00 în Godot Cafe, Mircea Tiberian şi invitaţii lui vor rescrie istoria muzicală prin momente de spontaneitate în care se vor juca cu melodii celebre propuse de public în cadrul spectacolului O lecţie de improvizaţie muzicală cu Mircea Tiberian.
Sâmbătă 25 octombrie 2014, în Godot Cafe, începând cu ora 19.00, spectactorii sunt invitaţi în 2014: O odisee pământeană, o comedie bazată pe improvizaţie, dar cu decoruri, costume şi regizor.
Seara de duminicã este dedicată improvizatorilor amatori care, coordonaţi de doi profesionişti, se vor întrece în scene improvizate cu talent şi farmec pentru a cuceri titlul de Maestro – 26 octombrie 2014, de la 19.00, în Godot Cafe.
Un eveniment inedit, dar important pentru comunitatea improvizatorilor este lansarea primelor traduceri în limba română ale unor cărţi fundamentale din domeniu: Impro de Keith Johnstone şi Improvizat de Mick Napier. Va fi chiar şi un dialog via Skype cu Mick Napier, unul dintre autori, şi o proiecţie a unor cursuri ţinute de Keith Johnstone, inventatorul formatului Teatru Sport. Evenimentul va avea loc în Godot Cafe, duminică 26 octombrie 2014, ora 16.00, iar intrarea este liberă.
În a doua săptămână a festivalului, !MPRO se mută la Teatrul Elisabeta. Aici vor fi ateliere de improvizaţie pentru amatori (intrare gratuită), spectacole de improvizaţie muzicală şi cu obiect imaginar (create în cadrul festivalului) şi „Scene din viaţa lui?” (interviu cu un invitat surpriză şi cu interpretări improvizate).
În cele 10 zile de festival, !MPRO invită publicul să exploreze tainele teatrului de improvizaţie, să intre în jocul creativităţii şi să se lase cucerit de arta spontaneităţii.
Abonamentele şi biletele se găsesc pe http://www.bilete.ro/, precum şi înaintea fiecărui spectacol, la intrarea în teatru.
Fanii din ţară sau cei care nu pot ajunge la marea finală a Campionatului de Teatru Sport, vor urmări confruntarea în direct prin streaming, cu sprijinul Vodafone, pe https://www.facebook.com/improfest.ro
Programul Festivalului poate fi accesat pe http://improfest.ro/program/
Ediţia a 2-a !MPRO este organizată cu sprijinul ARCUB, prin programul Bucureşti 555.
Pentru Informaţii suplimentare şi detalii despre eveniment:
Delia Marcu – Media & PR coordinator
Telefon: +40 726 190 708 / Email: delia@improfest.ro
Website: http://improfest.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/improfest.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top