Teatru

Festivalul Naţional de Teatru Independent – ediţia a 2-a, 3 – 9 noiembrie

Între 3 şi 9 noiembrie 2014, Bucureştiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Naţional de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producţii independente din ţară, workshop-uri inedite şi conferinţe.

independent2014-ifestivalFestivalul Naţional de Teatru Independent – ediţia a 2-a (FNTi2), organizat de Fundaţia Godot, îşi propune să aducă în prim plan spectacolele de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenţei şi susţinerii acestui fenomen teatral în România. Programul FNTi2 va reuni producţii din Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Cluj, Craiova şi Târgu-Mureş, care vor putea fi urmărite în spaţiile partenere din capitală: Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul ARCA, In Culise Teatru Pub, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul de Sufragerie, Teatrul Mignon şiTeatrul Coquette.
Ediţia 2014 are un caracter aparte, necompetiţional, propunându-şi să fie în primul rând o sărbătoare a teatrului tânăr. Dictincţiile acordate de către juriul festivalului, format din Coca BloosAna-Maria NistorIoana MoldovanCristian Theodor Popescu şi Pompilius Onofrei, vor avea ca scop principal susţinerea în plan profesional a tinerilor artişti şi dezvoltarea viitoarelor proiecte ale acestora.
În afara programului de spectacole, FNTi2 va organiza trei workshop-uri dedicate artiştilor participanţi (şi nu numai):Meisner Industry Workshop susţinut de invitatul special Eugene BuicaCasting Toolkit cu Florentina Bratfanof şiThe 24 Hour Play, un atelier-eveniment unic în România. Programul va fi completat de conferinţele FNTi2, care vor avea ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă teatrul independent românesc – de la surse de finanţare la promovarea producţiei – şi a soluţiilor posibile. Aceste evenimente vor fi subsumate scopului FNTi2 de a crea un mediu de comunicare între artiştii independenţi din întreaga ţară.
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
FNTi2 | www.fnti.ro | office@fnti.ro | 021 31 61 682

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top