Muzica

Festivalul PLAI ediția a 9-a – a treia zi a festivalului

Exerciţii yoga şi teatru de păpuşi sau o cafea imensă băută în hamac, sub copaci. Aşa sună o dimineaţă de duminică la PLAI. E un sentiment plăcut când vocea artiştilor rezidenţi îi prinde pe participanţi în drum spre un atelier, la proba de sunet. Ce mai mulţi sar din locşorul lor comod din chill sau din cort şi dau o fugă în faţa scenei, pentru un concert privat.

festivalul-plai-3-zi

Pe la ora 12 a început activitatea pe Aleea Culturală, locul in care s-a putut picta, bricola, modela, degusta, decora, dansa toată ziua, după gust. La Casa Filmelor au fost scurtmetraje pentru copii şi adulţi şi lungmetrajul Maiorul, a lui Yuri Bikov, pe lângă alte jocuri şi fotografii din călătorii. La Scena 2, cei prezenţi au fost circari pentru o zi, au descoperit ce presupune body percussion şi au ascultat artiştii timişoreni reuniţi sub umbrela Made in TM.
„Scena 2, un experiment pentru acest an, a avut un mare succes în rândul participanţilor la ediţia a noua de PLAI. Toate spectacolele şi workshop-urile propuse în program au avut un număr foarte mare de spectatori, ceea ce ne încurajează să continuăm această idee şi pentru anul urmator.” – spune Andreea Iager-Tako, voluntar, co-fondator PLAI.
„Am fost foarte încântată de spectatorii care au asistat la spectacolul meu de vineri. Eu merg, de obicei, la festivaluri dedicate dansului contemporan şi a fost o adevarată supriză să întâlnesc la un festival de world music atâţia oameni interesaţi de astfel de spectacole. Mi-a fost teamă că n-o să mai fie curioşi de dans după concertele de la scena mare, dar n-a fost cazul. Acest festival în aer liber e, într-adevar, ceva ce n-am mai întâlnit până acum. E o energie buna pe care, ca artist, o simţi şi o transmiţi mai departe.”, povesteşte Andrea Miltnerova – Balerina Magnetică.
A treia zi de festival a avut gust de mâncare exotică şi de băuturi cu nume greu de pronunţat.
Concertul bandului rezident i-a pus pe toţi la dans, şi Carminho ne-a răscolit şi emoţionat. Am avut prilejul de a asculta primul proiect muzical 100% PLAI: muzica băietilor de la Subcarpaţi, reorchestrată împreună cu muzicieni timişoreni independenţi, de la Opera Timişoara şi colaboratori ai Filarmonicii Banatul.
Concertele şi activităţile ultimei seri de PLAI 2014 au adus la Muzeul Satului Bănăţean aproape 3500 de oameni care au venit să se bucure de duminica de festival. Reacţiile celor prezenţi au fost primite cu bucurie de organizatori, atât în cea din urmă seară, cât şi în cele precedente.
Detalii: www.plai.ro , http://www.facebook.com/PLAIFestival , www.twitter.com/PLAIFestival
Festivalul PLAI 2014 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.
Sponsori: HELLA, Grolsch, EuroGSM, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Draexlmeyer şi Kathrein
Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Intitutul Francez, Ambasada Spaniei în România, Cabinet Mercescu şi IHM Total Consult.
PLAI, foarte pe scurt:
– cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari.
– primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards.
– câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel)
– câştigător al premiului 1 al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură.
3 zile de festival
9 concerte de world music, jazz şi fusion
45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi
100% voluntariat
Detalii privind line-up-ul și activitățile PLAI 2014, pe www.plai.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top