Muzica

Festivalul PLAI ediția a 9-a – gata de start

A noua ediţie a festivalului de artă, muzică şi multiculturalitate PLAI, va începe vineri, 12 septembrie 2014, în Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara şi va cuprinde trei zile de concerte în aer liber, spectacole de teatru, dans, workshop-uri, ateliere de măiestrie, activităţi culturale şi proiectii de filme.

plai-2014

În acest an, Scena 2 a festivalului propune o serie de spectacole profesioniste, pentru o continuare firească a concertelor de la scena principală. Astfel, spectacole de dans şi teatru dans multipremiate vor fi prezentate vineri (ANDREA MILTNEROVÁ Contemporary Dance Solos/  DANCE OF THE MAGNETIC BALLERINA – Cehia) şi sâmbătă (ZIC ZAC, un spectacol de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu si Gabriel Costin). Sâmbătă, pe 13 septembrie, programul e întregit de cele doua worhshop-uri de artă – iniţiere în artele circului (Şcoala de Circ) şi bodypercussion (Stephan Pankow) -, iar muzica va fi asigurată de cei de la Ţapinarii. Duminică, 14 septembrie, pe lângă continuarea workshop-urilor,  Made in TM va încheia programul Scenei 2 cu trei ore de muzică bună – concerte susţinute de artiştii timişoreni.
Aleea Culturală de la PLAI Festival 2014 va fi, ca în fiecare an, animată de activităţile partenerilor culturali. Astfel, sportul, fotografia, yoga, atelierele handmade sau de îndemânare vor fi la dispoziţia participanţilor sâmbătă si duminică (13 şi 14 septembrie), între orele 12 şi 19. Programul complet poate fi consultat aici:http://www.plai.ro/parteneri-culturali.
Casa Filmelor va avea un program special şi variat, care include filme româneşti de succes şi filme de peste graniţa care au impresionat deja cinefilii din alte părţi ale lumii. Printre ele amintim: “Usturoi (România, 2014) şi un Q&A cu scenaristul şi producătorul filmului (Radu Băzăvan), “Pura Vida” (Spania, 2012), scurtmetraje de animaţie pentru copii (Suedia) şi Q&A cu Horia Colibăşanu (alpinist) şi Andrei Dăscălescu (regizor & fondator al festivalului “Filmul de Piatră”). Programul complet al Casei Filmelor poate fi consultat aici: http://www.plai.ro/casa-filmelor.
Organizatorii au acoperit în acest an aproximativ 1000 de metri pătraţi de suprafaţă dedicată festivalului, pentru a oferi confort participanţilor în caz de ploaie.
În premieră la ediţia 2014, pentru a facilita accesul la Muzeul Satului Bănăţean, RATT vine în sprijinul tuturor participanţilor la PLAI Festival, oferind transport gratuit pe toate liniile existente în oraş pe baza brăţării de acces.
Programul scenei principale este următorul:
Vineri, 12 septembrie
Light In Babylon (rezident PLAI 2014)
BaLaKo
Asian Dub Foundation
Sâmbătă, 13 septembrie
Light in Babylon (rezident PLAI 2014)
Duquende
Tito Paris
Duminică, 14 septembrie
Light in Babylon (rezident PLAI 2014)
Carminho
Subcarpaţi + Orchestra
Preţul abonamentului pentru trei zile de festival este de 110 lei. Abonamentele sunt disponibile în reţeaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi reteaua librariilor Cărtureşti). Preţul unui bilet pentru o zi de festival este de 50 de lei.
Detalii: www.plai.ro , http://www.facebook.com/PLAIFestival , www.twitter.com/PLAIFestival

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top