Muzica

Festivalul Plopstock, 21 – 23 august

Au mai rămas câteva zile până la mult aşteptatul festival de muzică Plopstock. Născut în inima oraşului Satu Mare, acesta se va desfăşura în perioada 21-23 august 2014. Apărut în 2010 ca şi o nebunie frumoasă la iniţiativa unor tineri, fără pretenţii sau visuri mari, a ajuns la a cincea ediţie, devenind un brand local în continuă creştere.

plopstock-2014

Anul acesta festivalul vine cu un line-up echilibrat, aducând reprezentanţi ai mai multor genuri muzicale, de la rock la reggae, funk sau electro. Printre numele mari ale festivalului se numără SubcarpaţiViţa de VieBasskaRiddim ColonyDirty Shirt sau Shiver.
Am fost inspiraţi de reacţiile pozitive din anii trecuţi şi am decis că anul acesta să oferim mai multă muzică bună, mai multe zile de distracţie şi mai multe puncte de atracţie. Deoarece unul din obiectivele noastre este să readucem Satu Mare pe harta festivalurilor din România, am creat Plopstock Village, zonă care va oferi posibilitate de campare pentru participanţii din alte oraşe şi va găzdui cea de-a doua scenă, Dance Stage.’’ declară unul dintre organizatori.
Abonamentul de camping costă 30 de ron şi include intrarea la toate cele trei afterparty-uri, iar cei ce nu doresc campare pot achiziţiona abonamente simple la preţul de 25 de ron sau bilete la preţul de 12 ron pe seară.
Plopstock este construit la umbra unor plopi, de unde şi numele. Frumuseţea acestui festival se datorează în mare parte faptului că zona este amenajată de voluntari tineri, iar decoraţiile şi design-ul sunt făcute în mare parte din materiale reciclabile, promovându-se astfel spiritul ecologic. Totodată, locaţia, deşi centrală, este nefolosită, prinzând viaţă doar în zilele de festival.
Evenimentul încurajează o atmosferă hippie, relaxantă şi departe de grijile cotidiene, prin decoraţii inedite, muzică live şi diferite activităţi. Spre deosebire de ediţiile precedente, anul acesta vine cu un strop de cultură urbană adăugând un mini skate/bmx park şi un teren de streetball. De asemenea, cei care vin la festival se vor bucura de o zonă de relaxare, “Chill-zone”, acompaniată de jam session-urile tinerilor muzicieni de pe o scenă special dedicată.
Pe scurt, unicitatea lui, entuziasmul organizatorilor și faptul că este cu intrare liberă pentru toată lumea fac festivalul Plopstock un eveniment pe care trebuie să-l aveți în calendarul verii.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top