Teatru

Festivalul Scrie despre Tine, se încheie cu doua premiere, texte in lucru si o petrecere

scriedespretine2013_ultimiieroiFestivalul de Teatru Independent Scrie despre Tine se încheie săptămâna aceasta cu premierele a două piese de teatru dezvoltate în cadrul atelierului de dramaturgie Scrie despre Tine.
Cea de-a patra premieră din cadrul Festivalului Scrie despre Tine, Ultimii eroi de Anca Ştefan, va avea loc joi, 6 iunie 2013, la Teatrul Apropo, de la 19.30. Din distribuţie fac parte Cătălina Bălălău, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdeş, Marian Olteanu, Sever Bârzan, iar regia este semnată de Ilinca Hărnuţ. Piesa dezvăluie aventurile unui grup de adolescenţi care visează la o viaţă ca-n filme, departe de oraşul de provincie în care s-au născut.
scriedespretine2013_labucatariesilamareUltima premieră din Festival este La bucătărie şi la mare, de Cosmin Briciu, cu Ştefan Pătraşcu şi Oana Popescu în distribuţie. Este povestea unei relaţii de dragoste care trebuia să supravieţuiască şi să evite banalul. Ce s-a întâmplat cu ea, vom afla duminică, 9 iunie 2013 începând cu ora 20.15, la Teatrul de Artă Bucureşti.
În ultima săptămână a Festivalului vor fi prezentate publicului şi fragmente din textele acum în lucru în cadrul atelierului Scrie despre Tine. Pornind de la experienţele lor personale, cei mai tineri cursanţi ai atelierului Scrie despre Tine au creat poveşti captivante pe care le vor prezenta într-un spectacol-lectură, marţi 4 iunie 2013, începând cu ora 19.00, în sala 205B a UNATC.
Este un puzzle de texte şi poveşti pe care jucătorii Scrie despre Tine le dezvoltă în lucrul la piesele de teatru în curs de scriere. Sunt texte pe teme personale, asumate, despre identitatea şi întrebările cele mai puternice pe care le ridică asumarea unei poveşti personale care devine piesă de teatru, declară Vera Ion şi Sorin Poamă, fondatori ai proiectului Scrie despre Tine.
Festivalul se încheie, tot pe 9 iunie 2013, aşa cum se cade, cu o petrecere la care sunt invitaţi toţi cei care au participat la evenimente: scriitori, actori, regizori, membri ai echipei experimentale şi spectatori. Petrecerea va avea loc în Club Control, începând cu ora 23.00, iar Fanfara Extraterestră îi va însoţi până în zori pe toţi cei care doresc să sărbătorească succesul acestei prime ediţii a Festivalului Scrie despre Tine.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top