Muzica

Festivalul Serile Lipatti, 2013

Spaţiul memorial al Conacului Lipatti, transformat într-o sală de concert, găzduieşte şi în acest an Serile Lipatti la Conacul de la Fundăţeanca (comuna Leordeni). Festivalul ce a debutat în data de 11 iunie 2013 cu un recital susţinut de talentata pianistă Mădălina Paşol (Germania) şi pianistul virtuoz Sergiu Tuhuţiu (Anglia) continuă seria de concerte cu un recital al Cvartetului Artmusik, ce va avea loc în seara de marţi, 18 iunie 2013, ora 18.00. În programul serii vor putea fi ascultate lucrări de W.A. Mozart, L. Boccherini, J. Brahms, G.F. Haendel şi G. Rossini.
Festivalul Serile Lipatti este un eveniment organizat de Asociaţia Art à la carte  ce se desfăşoară sub egida marii valori culturale Dinu Lipatti, reintegrat şi conştientizat în toată plenitudinea vieţii culturale argeşene.
Ediţia a II-a a Serilor Lipatti (11 iunie – 2 iulie 2013 şi 10 septembrie – 23 octombrie 2013, 2 noiembrie 2013) va avea un număr total de 14 concerte, dintre care, în luna octombrie, unul va fi la Filarmonica din Piteşti şi două la Ateneul Român din Bucureşti, cu Alexandra Silocea, una dintre cele mai apreciate şi cunoscute pianiste românce din Anglia, şi pianistul urainean Igor Tchetuev.
Intrarea la concertele festivalului este gratuită, iar deplasarea cu autocarul, tot gratuită, este asigurată de Consiliul Judeţean Argeş. Proiectul cultural este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cofinanţat de Muzeul Judeţean Argeş, Filarmonica din Piteşti, Filarmonica George Enescu, Societatea Română de Radiodifuziune, Centrul Cultural Piteşti, şi are ca sponsor principal Volksbank, urmat de PKF Consultor şi Vel Pitar.
Mai multe detalii pot fi aflate de pe pagina de web a evenimentului, http:// www.serilelipatti.ro sau accesând http://www.facebook.com/serile.lipatti.
serile-lipatti-18iunie-2013-program

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top