Muzica

Festivalul si Academia ICon Arts anunta prima editie a cursurilor muzicale de vară „ICon Arts – Roma”

Poster-IAC-2013_ROMA

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, Exces Music și Accademia di Romania inaugurează, în perioada 6 – 11 august 2013, prima ediție a cursurilor muzicale de vară „ICon Arts – Roma”.
Tinerii interpreți români se pot înscrie la secția de percuție sau muzică de cameră, în limita a 10 locuri, pentru lecții de măiestrie cu Mircea Ardeleanu (reputat percuționist român, stabilit în Elveția), Gianlucca Rugierri (profesor de percuție la Conservatorul ”Santa Cecilia” din Roma, Italia) sau Adrian Mantu (violoncelist român, membru al Cvartetului ConTempo stabilit în Gallway, Irlanda).
Înscrierile se fac online, pe site-ul www.iconarts.ro, până la data de 15 iunie, iar costul unui pachet ce include cazarea, cursurile și masa în regim demipensiune este de 1350 lei.
Proiectul este sprijinit de Institutul Cultural Român, care oferă și două burse de studiu.
Festivalul și Academia ICon Arts este unul din cele mai importante evenimente internaționale independente de artă contemporană, organizat de UCIMR și Exces Music în perioada iulie-august, la Sibiu, începând cu anul 2003. Ediția curentă, cu numărul 11, cuprinde secții de muzică (interpretare instrumentală solo, muzică de cameră, orchestră), dans și fotografie, precum și concerte plasate în Sibiu, dar și în bisericile fortificate din Cisnădie, Cisnădioara, Biertan și Râșnov.
Recunoscut în plan internațional ca promotor al valorilor excepționale și atrăgând anual peste 130 de artiști din întreaga lume, proiectul ”ICon Arts” se extinde pentru prima oară în afara granițelor țării, secția organizată la Roma marcând începutul unor noi experiențe artistice pregătite participanților.
Informatiile complete despre eveniment si despre artiștii implicati sunt disponibile la adresa www.iconarts.ro.
Finanțatori: programul ”Oportunități la Tine Acasă” – UCIMR, Administrația Fondului Național Cultural, Forumul Democrat al Germanilor din România, Consiliul Județean Sibiu, Institutul Francez și Regiunea Alpi/Coasta de Azur, Marsseille Provence 2013 – Capitale Europeene de la Culture și Institutul Cultural Român.
Parteneri: Cetelem România, Filarmonica de Stat Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Teatrul „Gong” Sibiu, Hotel Continental Forum Sibiu, Mousiques Nouvells, Telemaque et ECO.
Parteneri media: Radio România Cultural, Magic Fm, Activ Efem, Radio Still Online, Zile și Nopti, Profil Cultural, Jurnalul Național, Turnul Sfatului, News Outdoor, Tribuna, Agentiadecarte.ro, Port.ro, Modernism.ro, Dorededuca.ro, Concerte-azi.ro, Artactmagazine.ro, Viajoa.ro.
Sponsori: Krall Media Interactive si Altconcept

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top