Special

Festivalul St. Patrick 2013, Bucuresti

st_patrick_2Sarbatoarea nationala a Irlandei, dedicata patronului ei spiritual Sfantul Patrick, celebrata pe 17 martie, va aduce bucurestenilor numeroase concerte de muzica irlandeza, o parada cu care alegorice, reprezentatii de dans specific irlandez, baluri si receptii oficiale. Evenimentul (care se va desfasura in perioada 15-19 martie 2013) este organizat de Ambasada Irlandei la Bucuresti pentru a marca presedintia irlandeza a Consiliului Uniunii Europene.
“In mod surprinzator, St Patrick’s Day a fost sarbatorita prima data de catre imigrantii irlandezi din America ce duceau dorul tinuturilor natale. Dupa mai bine de 250 de ani de la prima editie, St Patrick’s Day a devenit cea mai mare sarbatoare a diasporei din intreaga lume, iar acum peste 80 de milioane de oameni celebreaza in fieacare an Ziua Nationala a Irlandei. Deoarece St. Patrick’s Day este sarbatoarea care uneste practic toti imigrantii din lume, a celebra aceasta zi in Romania este o modalitate de a-i conecta pe cei de aici cu prietenii si rudele care acum traiesc in afara granitelor. “ – David Costello, Seful adjunct al Misiunii irlandeze in Romania

  • Festivalul St Patrick 2013 va debuta pe 15 martie cu un bal de gala ce va avea loc in cadrul hotelului JW Marriott. Invitatii de onoare ai evenimentului vor fi Ducu Berti, soprana Felicia Filip, trupa de dans irlandez The Irish Way, formatia de muzica traditional irlandeza Coras si vocalista irlandeza Aoife Dermody.
  • In ziua urmatoare bucurestenii se vor putea bucura de un spectacol de dans specific irlandez si un concert cu o serie de tineri cantareti din Irlanda la teantrul ArCub.
  • Pe 17 martie, Calea Victoriei si strazile centrului istoric vor rasuna pe ritmul cimpoaielor si tobelor ce vor insoti o suita de care alegorice si trupe de dansatori irlandezi. Parada se va inchide cu un concert in aer liber la care sunt invitate atat trupe irlandeze cat si romanesti.
  • Festivalul va include de asemenea un concert de muziva clasica a violoncelistei irlandeze Vyvienne Long, care va performa alaturi de Adagio String Quartet la Biserica Anglicana, pe 18 martie.
  • Saint Patrick 2013 se va incheia cu un concert de gala ce va avea loc la Cercul Militar Roman pe 19 martie. Aici soprana irlandeza Patricia Brady Danzig impreuna cu tenorul Florin Ormenisan, acompaniati de Wiener Walzer Opera Orchestra, sub bagheta dirijorului Lucian Vladescu vor sustine un recital de muzica clasica.

“In 2013 vom avea practic primul festival oficial dedicat Sfantului Patrick organizat de Ambasada Irlandei si colaboratorii sai. Foarte multi oameni talentati s-au alaturat eforturilor Ambasadei pentru a transforma aceasta sarbatoare intr-o poveste de success si sunt sigur ca aceasta initiativa va devei din ce in ce mai mare si mai frumoasa in fiecare an.“ – David Costello, Seful adjunct al Misiunii irlandeze in Romania
Saint Patrick’s Day a fost sarbatorita pentru prima data la Bucuresti in 2008. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala Romano- Irlandeza in colaborare cu Primaria Sectorului 1. Cu aceasta ocazie s-au organizat concerte si spectacole de dans irlandez iar apa fantanii din Piata Universitatii a fost colorata in verde.
Partenerii oficiali ai Festivalui Saint Patrick 2013 sunt: Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de proiecte culturale ArCub, Asociatia Ireland Romania Network si casa de discuri Roton.
***
AMBASADA IRLANDEI IN ROMANIA
Str. Buzeşti nr 50-52
Sector 1 – Bucuresti
Telefon: +40 21 310 2161
Fax: +40 21 310 2181
www.embassyofireland.ro
www.stpatricksfestival.ro
* Puteti gasi AICI lista completa a evenimentelor.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top