Teatru

Festivalul TESZT Timisoara, 24 – 31 mai

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara organizează în 2013 cea de-a şasea ediţie TESZT, festivalul euroregional de teatru devenit tradiţie, la care companiile deteatru din regiune vor fi prezente cu câte un spectacol de top. Evenimentul ce se va desfăşura în perioada 24-31 mai este unul special, având în vedere că în acest an instituţia sărbătoreşte 60 de ani de la înfiinţare.
Vor avea loc întâlniri ale oamenilor de teatru, personalităţi artistice care au amprentat destinul acestei scene, o gală festivă, va fi organizată o expoziţie de anvergură, iar conducerea teatrului îşi propune şi editarea unei cărţi-document cu ocazia acestei sărbătoriri. Pe lângă spectacolele de teatru selecţionate şi acţiunile dedicate împlinirii celor 60 de ani de existenţă, în cele opt zile de festival se vor derula multiple programe adiacente. Astfel, chiar în ziua deschiderii putem urmări concertul lui Lajkó Félix şi orchestra sa. Publicul are ocazia să se bucure şi de alte momente muzicale excepţionale, precum cele oferite de Boris Kovač şi La Campanella, Harry Tavitian & Cserey Csaba.
TESZT-ul se defineşte ca festival regional cu un profil puternic definit. Anul trecut a dominat teatrul de mişcare, iarprecendele ediţii s-au axat pe reinterpretarea pieselor clasice. În 2013 festivalul propune un focus pe spectacole care abordează sensibil diferite realităţi ale societăţii actuale sau cele care aduc în discuţie rolul teatrului. Uneori autorul este şi regizor, alteori el face parte şi din distribuţie. În această atmosferă de festival sărbătorirea celor 60 de ani este o oportunitate minunată de întâlnire cu foşti actori, colegi, prieteni, parteneri, un prilej de a rememora, de a tăifăsui despre succese şi vise, dar şi despre viitor. La festivitatea de închidere va fi organizat un spectacol special în cadrul căruia vor urca pe scenă mai mulţi foşti componenţi ai trupei Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timişoara.
Pe lângă montările oferite de cele trei Teatre din Timișoara (Naţional, German și Maghiar), publicul se poate bucura de creațiile mai multor companii din: Arad, Novi Sad, Subotica, Zenta, Szeged, Nyíregyháza și Budapesta. Mai mult decât atât, vor avea loc mai multe evenimente conexe legate de sărbătorirea celor 60 de ani de existență a Teatrului Maghiar. Vor fi pregătiteun vernisaj, o lansare de carte și o conferință, dar și mai multe concerte cu intrarea liberă susținute pe scena din Piața Unirii. Printre artiștii care vor concerta se numără Lajkó Félix, Boris Kovač, Harry Tavitian și Cserey Csaba.
Bilete:
De la începutul lunii mai, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara pune în vânzare biletele și abonamentele pentru Festivalul Euroregional de teatruTESZT, organizat în perioada 24-31 mai la Timișoara. Așadar, începând de joi, 2 mai 2013 se pot achiziționa biletele de 20 de lei, respectiv 10 lei (cu preț redus), precum și abonamentele de 60 de lei pentru șase sau șapte (pentru studenți șipensionari) spectacole. În ambele cazuri iubitorii de teatru pot alege dintr-o listă ce cuprinde 13 spectacole.
Cu excepția zilelor de sărbătoare din perioada Paștelui, Casa de bilete este deschisă de luni până vineri, între orele 16:00 și 19:00, sau cu o oră înainte de începerea spectacolelor.
Adresa: strada Alba Iulia, numărul 2, telefon: 0356-450-606, mobil 0752-111.803,e-mail: ticket@tm-t.ro. Vă reamintim că puteți achiziționa bilete şi online, accesândsite-urile: www.tm-t.ro sau www.biletmaster.ro.

bilete_teszt

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top