Arte Vizuale

Festivalul European de Fotografie, la prima ediţie

Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România, va organiza prima ediţie a „Festivalului Fotografiei Europene”, sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Dedicat Zilei Europei, Festivalul va fi lansat oficial la data de 9 mai 2012, orele 12:00, în incinta Spaţiului Public European (strada Vasile Lascăr, nr. 31), în prezenţa domnului Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, domnului Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, doamnei Mădălina Mihalache, şeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România şi domnului Ştefan Tóth, A.FIAP., preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.
Evenimentul va consta în vernisajul oficial al expoziţiei cuprinzând cele mai bune 120 de lucrări fotografice realizate în Europa şi selectate la Salonul Internaţional de Artă Fotografică Eurofotoart 2012, organizat în parteneriat cu Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea. Selecţia a fost realizată de un juriu format din experţi în artă fotografică, în urma unui concurs internaţional de fotografie. Evenimentul va include şi ceremonia de înmânare a premiilor către artiştii câştigători ai concursului sus-menţionat.
Salonul va fi vernisat, în duplex, şi la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, în prezenţa oficialilor locali. În cadrul expoziţiei de la Oradea, va fi prezentată o selecţie de 101 fotografii, premiate şi acceptate la Salonul Internaţional.
Prima ediţie a „Festivalului European de Fotografie” mai cuprinde, pe lângă cele două vernisaje, şi un număr de 16 expoziţii, cuprinzând lucrări ale unor artişti fotografi din Europa, în diferite oraşe ale României, precum şi două expoziţii ale artiştilor fotografi din România realizate în Germania şi în Ucraina.
Lista acestor expoziţii poate fi consultată în anexa la acest comunicat de presă.

Persoană de contact:
dl Ştefan Toth, tel. +40726292111, e-mail: office@aafro.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top