Jazz in the Park

1 iulie 2019 / 7 iulie 2019 -

Cluj

Jazz in the Park este festivalul care dă clujenilor și lumii șansa de a se reîntâlni cu orașul, redescoperindu-l prin puterea muzicii și a conectării comunităților.

Fiecare dintre ultimele ediții ale Jazz in the Park au strâns peste 50.000 de participanți la zecile de concerte și evenimente culturale ale festivalului. Printre artiștii care au concertat până în prezent pe scenele festivalului se numără Hindi Zahra, Neil Cowley Trio, Lars Danielsson, Otros Aires, Dominic Miller, Benny Rietveld, Waldeck, N.O.H.A., Melanie Pain, Florin Niculescu, Teodora Enache și Maria Răducanu.
Comunitatea Jazz in the Park este activă de-a lungul întregului an în cadrul unor proiecte precum Fondul Jazz in the Park, un program de crowdfunding în care participanții donează zeci de mii de euro pentru proiecte comunitare, „cumpărând” bilete neobligatorii de acces la festival. Alte proiecte marca Jazz in the Park sunt programul Jazz in the Street, dedicat descoperirii și promovării tinerilor artiști, Concursul Internațional dedicat trupelor tinere sau ediția specială Jazz in the Park Bogata, proiect de activare și dezvoltare a comunității.
Cele patru ediții de până acum ale festivalului ne-au ajutat să redăm oamenilor spații uitate sau subfolosite precum Parcul Central, Malul Someșului, Parcul Armătura din Cluj sau satul Bogata de Mureș, să pornim zece proiecte comunitare prin Fondul Jazz in the Park și să fim listați an de an în top zece cele mai bune festivaluri de talie mică la European Festival Awards.Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top