Film

Filme de festival la „Cinema în aer liber”

Ajunsă la cea de-a treia ediție, după două sezoane în care a strâns peste 130.000 de spectatori, Caravana Metropolis – „Cinema în aer liber”, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 – 20 iulie.

La-grande-bellezza-biff-2014Șase filme nou-nouțe, dintre care două în premieră națională, multi-premiate și aclamate de critici la festivaluri internationale de film în 2014, precum Berlin sau Cannes, vor fi proiectate de marti până duminică, de la 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Ecranul gonflabil de 120 m2 și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.
În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut sistematic după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber și a ofertei de film, prin prezentarea unor producții premiate la importante festivaluri internaționale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, dar care nu se bucură de o atenție deosebită în sistemul tradițional de distribuție, filme europene și producții independente care satisfac cele mai pretențioase gusturi, dar și pe cele ale necunoscătorilor.
Intrarea este liberă!
PROGRAM:
Marţi, 15.07, de la ora 21:30: TANTE HILDA!, regia Jacques Remy Gerard, animație
Miercuri, 16.07, ora 21:30, BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller
Joi, 17.07, ora 21:30, PARADISUL SPUBERAT/ THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, r. Felix Van Groeningen (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin 2014, Oscarul european pentru cea mai bună actriță)
Vineri, 18.07, ora 21:30, Adâncul/ The Deep, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor (în regia lui Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards în 2013, laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda).
Sâmbătă, 19.07, ora 21:30, KON-TIKI – nedistribuit în România (propunerea Norvegiei la Oscar şi Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin în 2013, nominalizat la European Film Awards 2013)
Duminică, 20.07, ora 21:30, MAREA FRUMUSEȚE/ LA GRANDE BELLEZZA în regia lui Paolo Sorrentino (Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013)

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top