Film

Filme multi-premiate si proiectii speciale la TIFF Sibiu 2013

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) transformă Sibiul în scena unor adevărate celebrări cinematografice. Între 19 și 23 iunie 2013, spectatorii vor avea parte de proiecții speciale, concerte, seri tematice, petreceri, dezbateri și alte surprize. Piața Mare din Sibiu rămâne centrul festivalului, unde peste 2.000 de spectatori vor putea urmări proiecțiile-eveniment programate în fiecare seară.
Zborul/ Flight (r. Robert Zemeckis), cu Denzel Washington în rolul principal, film nominalizat la două premii Oscar, și Atlasul norilor/ Cloud Atlas (r. Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski), blockbuster produs de regizorii lui The Matrix și una dintre adaptările cele mai celebrate ale lui 2012 – sunt două dintre filmele care vor fi proiectate în Piața Mare, la TIFF Sibiu.

anna-karenina-tiff-sibiu

Un alt titlu de Oscar, Anna Karenina (r. Joe Wright), cu Keira Knightley și Jude Law în distribuție, va face deliciul audienței din Piața Mare. Pelicula a câștigat premiul Academiei Americane de Film și premiul BAFTA pentru costume și a mai fost nominalizată la Oscar la alte trei categorii. Ecranizarea romanului cu același nume al scriitorului rus Lev Tolstoi este deținătoarea a 14 premii internaționale și a 30 de nominalizări la diferite alte trofee.
TIFF se conformează conceptului „SMART” sub care se desfășoară întreaga activitate culturală a Sibiului în 2013, concept care promovează deschiderea culturală a tinerilor, studenţi şi viitori studenţi, ca o componentă definitorie a identităţii oraşului. În acest context, studenții și cinefilii pasionați vor fi invitați să revadă două pelicule majore ale cinematografiei universale și naționale: capodopera lui Alfred Hitchcock Păsările / The Birds, care împlinește 50 de ani, difuzată pe marele ecran în premieră la Sibiu și E pericoloso sporgersicomedia deja clasică a lui Nae Caranfil, ajunsă la a 20-a aniversare. La proiecția din Piața Mare vor fi prezenți și membrii echipei filmului lui Nae Caranfil.

hitchcock-tiff-sibiu

Numele unuia dintre cei mai influenți și mai fascinanți cineaști din istorie va reveni în atenția spectatorilor prin filmul lui Sacha Gervasi, Hitchcock, cu Anthony Hopkins, Helen Mirren și Scarlett Johansson pe afiș.
TIFF Sibiu rămâne, și anul acesta, un festival de film dedicat celor șapte arte și aduce publicului o serie de producții valoroase, care explorează lumea muzicii și a dansului, precum și ecranizări ale unor romane de succes. În buna tradiție a festivalului, unele proiecții vor avea loc în aer liber.
Cinefilii se vor delecta cu filme de artă la proiecțiile programate, în timpul zilei, la Teatrul Gong și Centrul Cultural HabitusMusic Pub va deveni destinația celor interesați de muzică și de interferența acesteia cu cinema-ul, în timp ce Piața Mare rămâne inima festivalului.
Mai multe detalii despre program, detalii despre filme, precum şi o galerie foto de la edițiile anterioare puteţi găsi pe site-ul www.tiffsibiu.ro.
TIFF Sibiu 2013 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, şi co-finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Prezentat de: Carlsberg
Parteneri: Ibis Hotel, Algeco, Tango Restaurant & Pub, Portocalia, Getica, Metropolis, Lucas Sandwich, Buonavista Banqueting, Assault Security, Teatrul Gong, Music Pub, Complexul Național Muzeal Astra.
Maşina oficială: TESS
Partener tehnologic: Brinel
Parteneri media: Antena 1 Sibiu, Kiss FM, Magic FM, Zile&Nopţi, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Portocalia, Ora de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Rondul de Sibiu, Raluca si Razvan, Sibiul.ro, Profil Cultural, Mesagerul de Sibiu, CityNews, Brylu.ro, Cemerita.ro, VinsiEu.ro, Metropotam.ro, tpu.ro, inoras.ro, 25h.ro.
Parteneri de promovare: Cameleon PR&Events, Sibiu Media Center

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top