Film

Filme premiate la Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam și Sitges – la #HipTrip2018!

Cea de-a 5-a ediție a HipTrip Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din România, va avea loc anul acesta în perioada 11-14 octombrie la Cinema Elvire Popesco. Opt filme din întreaga lume, premiate la festivaluri internaționale precum Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam și Sitges, vor ajunge în premieră națională în fața publicului din România. Biletele s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro.

Deschiderea oficială a HipTrip Travel Film Festival va avea loc joi, 11 octombrie, de la ora 20,00, cu filmul Trei vârfuri / Three Peaks, câștigător al „Variety Piazza Grande Award la Locarno 2017. Cel de-al doilea film de lungmetraj al tânărului regizor berlinez Jan Zabeil aduce în discuție un subiect pe cât de sensibil, pe atât de ofertant: dificila integrare a copiilor dintr-o uniune anterioară într-un cuplu nou.
Direct de la Berlinale 2018, unde a fost premiat cu Mențiunea Specială pentru Cel mai bun documentar, filmul brazilian Fost șaman / Ex-Shaman spune povestea unui membru al tribului brazilian Paiter Surui, care, încercând să-și vindece semenii, se confruntă cu ostilitatea unui preot creștin și a spiritelor pădurii, mânioase că le-a dat uitării.
Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 18:00, Cinema Elvire Popesco.
Tot de la Berlinale 2018, HipTrip aduce la București Viața haotică a lui Nada Kadić / The Chaotic Life Of Nada Kadić, o poveste emoționantă despre relația dintre o mamă și fetița ei, care suferă de autism, desfășurată de-a lungul unei călătorii pline de peripeții prin Bosnia și Herțegovina.
 Vineri, 12 octombrie, de la ora 18:00, Cinema Elvire Popesco.
Pentru cei mici și nu numai, HipTrip a pregătit două filme pline de culoare și sensibilitate. Lup și Oaie / Wolf and Sheep este inspirat de paginile unui jurnal încă nepublicat și urmărește comunitățile de păstori dintr-o zonă inaccesibilă a Afganistanului. Regizat de Shahrbanoo Sadat, filmul a fost premiat la Cannes 2016 cu Premiul C.I.C.A.E. al Secțiunii Quinzaine des Réalisateurs. Din secţiunea Generation Kplus a Berlinale 2018, va putea fi văzut la București, în cadrul HipTrip, Cleo&Paul / Allons enfants, o aventură poetică văzută prin ochii unor copii de 3 ani, Cléo și Paul care, pierduți în Paris, se caută unul pe celălalt.
Cele două filme se pot vedea sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 11:00, Cinema Elvire Popesco.
Premiat cu Premiul pentru cea mai bună actriță la Sitges și selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs la Cannes 2017, thrillerul indonezian Marlina Ucigașa în patru acte / Marlina the Murderer in Four Acts este un ”melanj iscusit de film de gen și de sensibilitate arthouse” (Variety). Marlina, proaspăt devenită văduvă, își duce zilele în singurătate, în inima dealurilor izolate de pe o insulă indoneziană. Într-o zi, un grup de tâlhari îi calcă pragul. Dorința lor e să profite de ea și să-i golească curtea de animale. Pentru a se apăra, decide să-i ucidă, apoi pornește într-o călătorie care o duce spre propria ei emancipare.
Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 20:00.
Câștigătorul Premiului pentru Debut la Rotterdam IFF 2018, Azougue Nazaré va rula duminică, 14 octombrie, de la ora 18:00. În Nazaré da Mata, un orășel din Pernambuco, Brazilia, tinerii nu țin rap battle-uri, ci se războiesc în samba. Cultura afro-braziliană a maracatu-ului, spectacol de dans și muzică, are rădăcini în epoca slaviei. Un pastor local consideră, însă, că această tradiție e opera Necuratului.
HipTrip 2018 se va încheia cu o călătorie prin segmentul marocan al munților Atlas, alături de un șeic muribund și doi bandiți. Mimoze / Mimosas este câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Semaine de la Critique de la Cannes 2016 și va fi văzut în București duminică, 14 noiembrie, de la ora 20:00.
Biletele pentru filmele din cadrul HipTrip pot fi achiziționate de aici: https://bit.ly/2QtPTlw
HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru excursii viitoare. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.
Filmele incluse în programul Hip Trip Travel Film Festival nu aduc obligatoriu în prim­plan o anumită destinație, ci ilustrează într­o formă artistică ideile de „călătorie” și „explorare”, oferindu­i spectatorului cea mai bună sursă de inspirație pentru a se transforma din turist, în călător și explorator, făcându­l să-­și dorească să descopere lumea altfel.
Pentru detalii suplimentare, urmăreşte http://hiptrip.ro şi www.facebook.com/hiptrip.ro/ .
Organizatori: Asociația Maia & Triptago
Sponsor Principal: Batexpert Franța
Partener strategic: Institut français de Bucarest
Inițiator proiect: Fundația OVI
Un eveniment recomandat de Radio Guerrilla.
Parteneri media: Zile și Nopți, life.ro, noizz.ro, Ziarul Metropolis, festivalier.ro, movienews.ro, aarc.ro

Program HipTrip Travel Film Festival
11-14 octombrie
Cinema Elvire Popesco
Trei vârfuri / Three Peaks
(Italia, Germania, 2017, r. Jan Zabeil, 94 minute)
Câștigătorul Variety Piazza Grande Award la Locarno 2017
Sinopsis:
Aaron vrea să pună bazele unei familii alături de partenera lui și de fiul în vârstă de 8 ani al acesteia. În vârf de Dolomiți, încercările lui de a câștiga simpatia băiatului se transformă într-un joc de putere periculos.
Joi, 11 octombrie, ora 20,00
https://eventbook.ro/film/bilete-hip-trip-travel-film-festival-3-varfuri
Viața haotică a lui Nade Kadić / The chaotic life of Nade Kadić
(Mexic, Bosnia și Herțegovina, 2018, r. Marta Hernaiz Pidal, 85 minute)
Nominalizat la premiul pentru cel mai bun debut, Berlinale 2018
Sinopsis:
O mamă în derivă și fetița ei, care suferă de autism, pornesc într-o călătorie plină de peripeții prin Bosnia și Herțegovina.
Vineri, 12 octombrie, ora 18,00
https://eventbook.ro/film/bilete-hip-trip-travel-film-festival-viata-haotica-a-lui-nade-kadic
Lup și oaie / Wolf and Sheep
(Danemarca, Franța, Suedia, Afganistan, 2016, r. Shahrbanoo Sadat, 86 minute)
Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (C.I.C.A.E.) al secțiunii Quinzaine des Réalisateurs, Festival de Cannes 2016
Sinopsis:
Inspirat de paginile unui jurnal încă nepublicat, filmul urmărește comunitățile de păstori dintr-o zonă inaccesibilă a Afganistanului, în care lupii sunt la fel de importanți ca oile.
Sâmbătă, 13 octombrie, ora 11,00
https://eventbook.ro/film/bilete-hip-trip-travel-film-festival-lup-si-oaie
Fost șaman / Ex-Shaman
(Brazilia, 2018, r. Luiz Bolognesi, 91 minute)
Mențiune specială pentru Cel mai bun documentar, Berlinale 2018.
Sinopsis:
Încercând să-și vindece semenii, un fost șaman din tribul amazonian Paiter Surui se confruntă cu ostilitatea unui preot creștin și a spiritelor pădurii, care sunt mânioase că le-a dat uitării.
Sâmbătă, 13 octombrie, ora 18,00
https://eventbook.ro/film/bilete-hip-trip-travel-film-festival-fost-saman
Marlina Ucigașa, în patru acte / Marlina the Murderer in Four Acts
(Indonezia, Franța, Malaezia, Thailanda, 2018,  r. Mouly Surya, 93 minute)
Selecția Quinzaine des réalisateurs la Festival de Cannes 2017, cea mai bună actriță (Marsha Timothy) la Sitges Film Festival
Sinopsis:
În inima dealurilor izolate de pe o insulă indoneziană, Marlina, proaspăt devenită văduvă, își duce zilele în singurătate. Într-o zi, membrii unei găști îi calcă pragul. Dorința lor e să profite de ea și să-i golească curtea de animale. Pentru a se apăra, decide să-i ucidă, apoi pornește într-o călătorie care o duce spre propria ei emancipare.
Sâmbătă, 13 octombrie, ora 20,00
https://eventbook.ro/film/bilete-hip-trip-travel-film-festival-marlina-ucigasa-in-patru-acte
Cléo &Paul / Allons enfants
(Franța, 2018, r. Stéphane Demoustier, 61 minute)
Generation Kplus Berlinale 2018
Sinopsis:
Pierduți în Paris, Cléo îl caută pe Paul și Paul o caută pe Cléo. O aventură poetică, văzută prin ochii unor copii de 3 ani.
Duminică, 14 octombrie, ora 11,00
https://eventbook.ro/film/bilete-hip-trip-travel-film-festival-cleo-si-paul
Azougue Nazaré
(Brazilia, 2018, r. Tiago Melo, 80 minute)
Bright Future Award la Rotterdam International Film Festival 2018
Sinopsis:
În Nazaré da Mata, un orășel din Pernambuco, Brazilia, tinerii nu țin rap battle-uri, ci se războiesc în samba. Cultura afro-braziliană a maracatu-ului, spectacol de dans și muzică, are rădăcini în epoca slaviei. Un pasor local consideră, însă, că această tradiție e opera Necuratului.
Duminică, 14 octombrie, ora 18,00
https://eventbook.ro/film/bilete-hip-trip-travel-film-festival-azougue-nazare
Mimoze / Mimosas
(Spania, Maroc, Franța, România, Qatar, 2016, r. Oliver Laxe, 96 minute)
Marele Premiu al secțiunii Semaine de la Critique, Festival de Cannes 2016
Sinopsis:
Un șeic muribund călătorește alături de doi bandiți prin segmentul marocan al munților Atlas.
Duminică, 14 octombrie, ora 20,00
https://eventbook.ro/film/bilete-hip-trip-travel-film-festival-mimoze
Bilete pe www.eventbook.o

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top