Film

Filmul câștigător al Green Film Network Award 2015, proiectat la Pelicam

Povestea femeilor din India care duc povara aducerii apei în gospodărie spusă de regizoarea Nocem Collado în documentarul “La mujer y el agua” (2014) este câștigătoarea celei de-a doua ediții a Green Film Network Award organizat la Zaragoza, în Spania.

La mujer y el agua Pelicam 2015 iFestival

Câștigătorul a fost anunțat pe 7 mai și a fost ales dintre filmele desemnate de către festivalurile de film de mediu din cadrul Green Film Network, rețea formată din 29 de festivaluri din toată lumea inclusiv Pelicam.
Jurizarea s-a făcut în ultimele luni de către membri ai juriului din domeniile filmului și al protecției mediului din țările membre ale Green Film Network. Regizorul Dan Curean și jurnalistul de mediu Raul Cazan au fost membrii juriului din România.
Filmul desemnat de Pelicam în cadrul competiției Green Film Network Award a fost “Pipeline” (2013), documentar care a câștigat premiul categoriei Black Sea Docs a festivalului de anul trecut.
“La mujer y el agua” este povestea alarmantă a indienilor care nu au acces în casele lor la cea mai importantă resursă pentru viață – apa. Femeile din familie sunt cele care fac kilometri întregi până la o sursă de apă pentru a aduce apă de gătit și de spălat sau până la un râu să spele rufe. De parcă n-ar fi de ajuns, cele mai multe surse de apă la care ajung sunt poluate și provoacă afecțiuni medicale. Cum e viața în asemenea condiții, ne spun femeile-personaje din documentar.
Filmul câștigător al Green Film Network Award va fi proiectat și în cadrul Pelicam 2015 în prezența regizoarei. Intrarea la proiecție este gratuită.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top