Film

Filmul Grand Central a câștigat votul publicului la Festivalul Filmului Francez

Festivalul Filmului Francez, organizat de către Institutul Francez din România și Ambasada Franței, în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie, a lansat și la ediția din acest în secțiunea „Competiție”, a cărui scop este să aducă în lumina reflectoarelor regizorii aflați la primul sau al doilea lungmetraj.

În acest an, filmele a 8 regizori au participat la votul prin care publicul a decis cine e câștigătorul subvenției pentru distribuție în sălile de cinematograf din România.
În urma votului publicului filmul Grand Central, de Rebecca Zlotowksi a fost declarat câștigător. Regizoarea a studiat la școala La Fémis și și-a început cariera ca scenaristă de scurtmetraje. Filmul său de debut, „Belle Epine” cu actrița Léa Seydoux în rol principal, a câștigat Premiul Louis Delluc pentru cel mai bun debutant în 2010. „Grand Central” este cel de-al doilea lungmetraj de-al său, în care personajul principal, Gary, ajunge să fie angajat într-o centrală nucleară. Acolo, aproape de reactoare, unde radiațiile sunt cele mai puternice, se îndrăgostește de Karole, soția lui Toni. Dragostea interzisă și radiațiile îl contaminează lent pe Gary. Fiecare zi care trece devine o amenințare pentru el.
Partenerii Competiției au fost: TV5 Monde, RFI și GDF SUEZ

grand-central-festivalul-filmului-francez-2014-ifestival

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top